Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 18.12.2018 klo 18:30
HPK HPK

32

(1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

65:00 - Ottelu päättynyt (VL) 

65:00 - Ottelu päättynyt (VL) 

Yleisöä 4319

Kärpät Kärpät

Kärpät hakee kauden avausvoittoa Hämeenlinnasta

17.9.2016
Kärpät hakee kauden avausvoittoa Hämeenlinnasta

Aku Kestilä nousee pelaavaan kokoonpanoon, kun Kärpät kohtaa lauantaina HPK:n. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät kohtaa liigakauden käynnistäneen kahden ottelun vieraskiertueen jälkimmäisessä osassa Hämeenlinnan Pallokerhon. Avausottelussa TPS:lle maalein 2–3 hävinnyt Kärpät saa vastaansa joukkueen, jolle illan ottelu on kauden ensimmäinen. Harjoituskaudella muun muassa SaiPan maalein 8–0 kaatanut HPK on yksi tulevan kauden mustista hevosista, joka pyrkii kapteeninsa Niko Kapasen johdolla kiillottamaan kilpeään parin alavireisen kauden jälkeen.

– Varmasti mielenkiintoinen ottelu tänään luvassa. HPK tulee roimasti uudistuneella kokoonpanolla kovaa päälle kauden avauksessaan, ja meillä on luvassa muutamia kokoonpanomuutoksia, kun pari pelaaja tippui eilisen pelin aikana pois, joten kovista lähtökohdista lähdetään illan otteluun, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen.

Kokoonpanomuutoksia nähdään niin Kärppien hyökkäys-, puolustus- kuin maalivahtiosastollakin. TPS-pelin kesken jättänyt puolustaja Taneli Ronkainen on poissa illan ottelusta samoin kuin kakkosketjun laidalla hyökännyt Saku Mäenalanen.

– Mäenalanen ja Ronkainen ovat kolhujen vuoksi sivussa, joten Sakun tilalle kakkosketjuun nousee Aku Kestilä ja Aleksi Mäkelä hyppää puolustukseen mukaan. Myöskin maalilla nähdään muutoksia, kun Sami Aittokallio aloittaa tolppien välissä.

Vaikka Kärpät kokikin kirvelevän maalin tappion kauden avausottelussaan, on päävalmentaja Suikkainen tyytyväinen esitykseen, jonka hänen suojattinsa tarjosivat perjantaina Turussa.

– Kuulostaa varmaan vähän hölmöltä olla tyytyväinen tappiopeliin, mutta eilinen oli pelillisesti meiltä erittäin hyvä ottelu jos katsoo tuloksen taakse. Hölmöiltiin pari jäähyä, josta vastustaja pääsi rokottamaan ja kolmas maali vähän lipsahti, mutta viisi vastaan viisi -pelissä oltiin hyvin mukana.

Molemmat TPS-maaliin johtaneista alivoimista syntyivät pelitilanteen ulkopuolella alkaneista nokkapokista. Kärpät pelasi kuitenkin noista kahdesta tilanteesta huolimatta Suikkasen mukaan kurinalaista jääkiekkoa läpi 60-minuuttisen.

– Otettiin neljä jäähyä koko pelin aikana, joten ei siinä lataus ainakaan mitenkään yli paukkunut. Vastustajalla sattui vain ylivoimalla olemaan viivalla kuuma pelaaja Ilkka Heikkisen muodossa jäällä, emmekä saaneet häntä kuriin.

HPK–Kärpät käynnistyy klo 17.00. Joukkueiden kokoonpanot ilmestyvät Kärppien kotisivuille klo 13.