Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30
HPK HPK

32

(1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

65:00 - Ottelu päättynyt (VL) 

65:00 - Ottelu päättynyt (VL) 

Yleisöä 4319

Kärpät Kärpät

Kärpille yksi piste matkaan Hämeenlinnasta

17.9.2016
Kärpille yksi piste matkaan Hämeenlinnasta

Mika Pyörälä jatkoi pisteputkeaan myös HPK:ta vastaan. Kuva viime kaudelta. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärppien kiri kahden maalin takaa riitti lopulta yhteen sarjapisteeseen Hämeenlinnassa, jossa Kärpät kohtasi isäntäjoukkue HPK:n lauantai-illan kamppailussa. Kärpät tasoitti lukemat 2–2:een ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Antti Kalaputaan sekä Lasse Kukkosen maaleilla, ja ottelun voittajaa jouduttiin etsimään aina voittomaalikilpailusta saakka. Voittomaalikilpailun sankariksi nousi HPK:n maalilla torjunut 19-vuotias Emil Larmi, joka pysäytti Kärppien kaikki kolme maalintekoyritystä ja ratkaisi torjuntatyöllään voiton kotijoukkueelle.

– Helkkarin positiivisena asiana nostan illan pelistä hyvän nousun tasoihin ottelun kolmannessa erässä. Yksi piste napattiin tänään, kun perjantaina ei saatu ainuttakaan, joten otteet ovat pisteidenkin valossa paranemaan päin, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun jälkeen.

Kärpät joutui takaa-ajoasemaan ottelun avauserässä, kun Sakari Manninen iski rystykudillaan HPK:n 1–0-johtoon. HPK jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi, kun Philippe Cornet lisäsi Mannisen esityöstä hämeenlinnalaisten johdon kahen maalin suuruiseksi. Kärpät sai jutun juonesta kiinni toisen erän päätöskympillä, kun Kalapudas onnistui laukomaan kiekon maaliin HPK-vahti Larmin kiekonmenetyksen myötä.

– HPK meni Mannisen hienolla yksilösuorituksella johtoon, ja heidän toinen maalinsa olikin sitten enemmän meidän nukahduksemme. Saatiin kuitenkin ottelun edetessä työmäärää nousemaan ja miestä enemmän vastustajan maalin eteen, ja se tuotti tulosta. Positiivisena asiana nostan esiin myös ylivoiman parantumisen. Onnistuimme ylivoimalla eilen ja onnistuimme myös tänään.

Kärpät sai kolmannen erän alkuun loistopaikan tasoittaa ottelun, kun Niko Kapanen lähti ajassa 43:22 estämisestä jäähylle, mutta oululaiset eivät onnistuneet maalinteossa ylivoimalla. Vasta ottelun neljäs ylivoima tuotti Kärpille toivotun kaltaisen tuloksen. Janne Lahti joutui korkeasta mailasta rangaistusaitioon, ja Kärppien ykkösylivoima onnistui tuomaan pelin tasoihin. Niklas Olausson ja Mika Pyörälä tekivät esityön kärppäkapteeni Kukkosen ohjausmaaliin.

Varsinaisella peliajalla ei nähty enempää maaleja, joten Kärpät ja HPK joutuivat ratkomaan illan voittajan pidemmän kaavan kautta. Viiden minuutin mittaisen jatkoajan aikana ei nähty lisämaaleja, joten luvassa oli voittomaalikilpailu, jonka ainoa onnistuja oli oranssipaitojen Oula Palve. Kärpistä laukomaan pääsivät John Albert, Olausson sekä Ville Leskinen, mutta HPK:n Larmi pysäytti jokaisen vetoyrityksen.

– Matka jatkuu tästä kotiin päin, ja maanantaiaamuna käydään läpi hyvät ja huonot jutut viikonlopun molemmista peleistä, niin olemme kotikauden avauksessa taas hieman valmiimpia.

Kauden korkanneesta kahden ottelun vieraskiertueesta Kärpille jäi kotiin viemisiksi siis yksi piste. Seuraavaksi oululaisilla on luvassa kotikauden avaus, kun Kärpät ja HIFK kohtaavat Raksilassa tiistaina 20.9.