Kärpät Kärpät

13

(0-1, 0-0, 1-2)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 5133

HIFK HIFK

"Kärpät vastaan Aaltonen"

20.9.2016
"Kärpät vastaan Aaltonen"

Kärpät joutui taipumaan HIFK:lle pelin hallinnasta huolimatta. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät hävisi Liigan kotiavauksen tiistai-iltana Raksilassa, kun Helsingin IFK nappasi täydet kolme pistettä matkaansa hyökkääjä Juhamatti Aaltosen huikean illan myötä. Aaltonen nakutti entistä seuraansa vastaan tehot 2+1 ollen mukana kaikissa HIFK:n maaleissa.

– Tänään nähtiin sellainen peli, jossa HIFK opetti meille miten maaleja tehdään. Meidän laskujen mukaan heillä oli kaksi maalipaikkaa, joista he tekivät kolme maalia. Meillä oli 20-30 ja tehtiin yksi maali. He olivat tänään parempia tekemään maaleja, ja se on asia mikä ratkaisee näissä peleissä, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun jälkeen.

Suikkasen väittämää tukee myös ottelun torjuntatilasto: Kärppien maalilla Jussi Rynnäs joutui venymään kiekon eteen yhteensä 11 kertaa kolmen erän aikana, kun taas HIFK-maalilla torjunut Kevin Lankinen pysäytti 30 laukausta.

Ottelun avauserässä johtoon Miro Heiskasen maalilla siirtynyt HIFK sai puolustaa 1–0-johtoaan aina ottelun kolmanteen erään saakka, kunnes Kärppien työ tuotti viimein tulosta Niklas Olaussonin onnistuessa tasoituksessa. Suikkasen mukaan Kärppien suurin ongelma pelillisesti onkin tällä hetkellä maalinteon vaikeus, ja työmäärä, jonka joukkue joutuu yhden maalin eteen tekemään.

– Vähän se on sellaista tuskasta mailanpuristamista niin että pihka valuu mailasta. Olemme pystyneet näissä kolmessa ottelussa tekemään viisi maalia, joista kolme ylivoimalla. Viidellä viittä vastaan -pelaamisessa meidän maalinteko ja hyökkäyspelaaminen on ontunut. Viisaat sanovat, että niin kauan kun on paikkoja, niin ei tarvitse huolestua. Paikkoja me saadaan, mutta tällä hetkellä ei maaleja.

Kärppien tasoituksen jälkeen Raksilassa alkoi Juhamatti Aaltonen -show. Aaltosta ja Niklas Bäckströmiä muistettiin ottelun kuluessa mediakuutiolla pyörineellä tribuuttivideolla, jossa herrasmiehiä kiitettiin kärppävuosista, ja Iin mies vastasi kiitokseen iskemällä kaksi maalia Rynnäksen selän taakse ratkaisten ottelun helsinkiläisille.

– Aaltonen oli kentän paras pelaaja. Illan ottelu oli Kärpät vastaan Aaltonen ja se päättyi 1–3, myönsi Suikkanen ottelun jälkeen.

Ottelun alkajaisiksi nähtiin päätykatsomossa kärppäkannattajien askartelema tifo. (Kuva: Jussi Määttä)