Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Sport 23.8.2018 klo 18:30
Kärpät Kärpät

40

(0-0, 2-0, 2-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 4649

Ässät Ässät

Kärpät nappasi avausvoiton Ässien kustannuksella

24.9.2016
Kärpät nappasi avausvoiton Ässien kustannuksella

Toni Kähkönen oli kahdella maalillaan ottelun ykköstähti. (Kuva: Jussi Määttä)

Kauden avausvoittoaan tavoitelleen kärppälauman työ palkittiin lauantai-iltana Raksilassa, kun Porin Ässät kaatui lopulta lukemin 4–0. Kärppien maaleista vastasivat kaksi maalia iskenyt Toni Kähkönen sekä sentterit Niklas Olausson ja Miska Humaloja. Oululaisten maalilla 23 kertaa torjunut Jussi Rynnäs venyi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä.

– Loistava asia, että saatiin pisteputki auki. Ensimmäisessä erässä oltiin selvästi hallitsevampi joukkue ja saatiin hyviä maalipaikkoja, mutta ei onnistumisia. Sen jälkeen alkoi pikkaisen tulla turhautumista ja raikui enemmän kirosanat kuin maalilaulut, mutta avausmaali otti pikkaisen painetta pois niskasta. Taidettiin siinä päästä ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoasemasta pelaamaan, kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tyytyväinen kärppävalmentaja Kai Suikkanen.

– Puhuttiin ennen ottelua joukkueen kanssa, että jos on maalinteon kanssa ongelmia, niin pitää puolustaa vaan paremmin, että menee vähemmän omiin. Tänään puolustettiin hyvin, ja Rynnäs pelasi maalilla loistavan pelin.

Kärpät onnistui rikkomaan kuparisen ottelun toisessa erässä ajassa 26.15, kun Kähkönen survoi Shaun Heshkan ja Ilkka Mikkolan esityöstä kiekon ylivoimalla maalin edestä ohi Ässien maalivahdin Andreas Bernardin. 2–0-osuma nähtiin vain 17 sekuntia ennen erätaukoa, kun Kähkönen oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja onnistui tökkimään irtokiekon toistamiseen vierailijoiden maaliin.

Niklas Olaussonin ja Mika Pyörälän välinen yhteistyö tuotti Kärppien illan kolmannen osuman. (Kuva: Jussi Määttä)

– Ensimmäisessä maalissa rebound pomppasi suoraan jalkoihin ja pääsin nostamaan maaliin. Toiseen maaliin joutui pienen akrobaattisen suorituksen tekemään, että sai kiekon iskettyä sisään, naureskeli Kähkönen maalejaan ottelun jälkeen.

Kähkösen mukaan jäällä nähtiin sisuuntunut ja oikealla tavalla aggressiivinen Kärpät.

– Loistava fiilis, ja mielestäni meidän fiilis näkyi myös kentällä tänään. Oli hyvää tunnetta ja tiettyä aggressiivisuutta. Ollaan paljon puhuttu maalineduspelaamisesta, ja tänään se näkyi maalien muodossa. Vielä kun Rynnäs tukki meidän maalinedustan, niin mielestäni hyvä peli kaikin puolin meiltä.

Kolmannessa erässä Ässät pääsi peliin mukaan ja onnistuikin ohittamaan Rynnäksen, mutta videotarkastuksessa kävi ilmi, että Kärppien maali oli siirtynyt paikoiltaan ennen maalin syntyä, joten ottelu jatkui Kärppien kahden maalin johdossa. Vieraiden pyristelyt loppuivat ajassa 49.49, kun maalin eteen unohtunut Olausson pääsi kasvattamaan lukemat 3–0:aan Mika Pyörälän tarjoilusta. Loppulukemat 4–0:aan iski myöskin Pyörälän syötöstä nelosketjun sentterinä häärinyt Humaloja.

Kärppien seuraava ottelu on edessä tiistaina, kun joukkue kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Tapparan vieraissa. Kähkösellä on voitto-ottelun jälkeen selkeä resepti sille, miten voitokkaat otteet jatkuvat myös Tampereella.

– Tästä pitää ottaa ne hyvät jutut mukaan. Jos me tällä tavalla pelataan, niin silloin se fiilis on hyvä, mutta jos ruvetaan lipsumaan, niin eihän se silloin ole kivaa eikä siltä näytäkään. Otetaan tämä fiilis mukaan.


Jussi Rynnäksen 23 torjuntaa entistä seuraansa vastaan riittivät nollapeliin. (Kuva: Jussi Määttä)