Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Sport 23.8.2018 klo 18:30
Sport Sport

41

(1-0, 1-1, 2-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3159

Kärpät Kärpät

Kärpät kotonaan yskähdelleen Sportin kimppuun

1.10.2016
Kärpät kotonaan yskähdelleen Sportin kimppuun

Oulun Kärpät kohtaa lauantain alkuillan ottelussa kaksijakoisesti kautensa aloittaneen Vaasan Sportin vieraissa. Kärppien paikallisvastustajaksikin tituleerattu Sport on voittanut kuluvalla kaudella pelaamansa kolme vierasottelua, mutta hävinnyt molemmat kotipelinsä.

– Neljä ja puoli tuntia matkustettiin eilen Vaasaan, että ehkä se "paikallinen" on hieman suhteellinen käsite tässä yhteydessä. Sport on perinteisesti erittäin kova kotijoukkue, vaikka he ovatkin alkukaudesta olleet vähän ongelmissa juuri kotonaan. En kuitenkaan epäile yhtään, etteikö Sport tule tälläkin kaudella olemaan kivikova kotijoukkue, joten varmasti on tänäänkin luvassa tiukka vääntö, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen illan vastustajaa.

Kauteen valmistauduttaessa Sport haali joukkueensa runsaasti kokemusta, ja se kokemus tuleekin näkymään vaasalaisten otteissa kauden mittaan, toteaa Suikkanen.

– Ehkä pikkaisen hitaampi joukkue kuin viime kaudella, mutta vastapainoksi he ovat haalineet isoja ja kokeneita kaappeja riveihinsä. Markus Kankaanperä, Olavi Vauhkonen ja Ville Viitaluoma ovat esimerkiksi sellaisia nimiä, jotka tekevät Sportista nimenomaan helkkaristi kovemman porukan.

Kärppien torstainen 3–2-voitto Hämeenlinnan Pallokerhosta oli päävalmentajan mukaan juuri sitä, mitä lääkäri määräsi tähän kohtaan kautta tiukkoja pelejä aiemmin hävinneelle kärppälaumalle.

– Se oli juuri sellainen voitto mitä tarvittiin. Kuulostaa ehkä hullunkuriselta, mutta tuollaisesta pelistä oli meille paljon enemmän hyötyä kuin mistään 5–0-pelistä. Jokainen pelaaja näki konkreettisesti sen, millaista hintaa voitosta täytyy olla valmis maksamaan illasta toiseen. Se vaatii armotonta taistelua, heittäytymistä, jäähyjen tappoja ja maalille ajamista.

Illan otteluun Kärpille ei ole luvassa apuja sairastuvan puolelta – itse asiassa juuri päinvastoin. Uusien kolhujen myötä apua on hälytetty yhteistyöseura Kajaanin Hokin puolelta.

– Meiltä puuttuu tällä hetkellä viisi hyökkääjää riveistämme. Paikkaamaan saapuvat Kajaanin Hokissa tällä hetkellä pelaavat Tino Metsävainio ja Radek Koblizek.

Vaasan Sport – Oulun Kärpät klo 17. Joukkueiden kokoonpanot ilmestyvät Kärppien sivuille klo 13.