HPK HPK

12

(1-1, 0-0, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 4144

Kärpät Kärpät

​Kärpät avaa kautensa Hämeenlinnassa – Jasse Ikoselle Kärppä-debyytti

8.9.2017
​Kärpät avaa kautensa Hämeenlinnassa – Jasse Ikoselle Kärppä-debyytti

Miska Humaloja esiintyi pirteästi harjoituskaudella. (Kuva: Jussi Määttä)

Liigakausi 2017-2018 käynnistyy tänään täydellä kierroksella. Kärppien osalta ottelut alkavat back-to-backilla HPK:n kanssa, kun joukkueet kohtaavat ensin tänään Hämeenlinnassa ja alle vuorokautta myöhemmin Oulussa. Tuplapeli hämeenlinnalaisten kanssa heti kauden alkuun sopii hyvin kapteeni Lasse Kukkoselle.

- Onhan se mielenkiintoista kun on tuollainen mini playoff-sarja heti alkuun. HPK oli viime kaudella tosi vahva ja on hyvä haaste heti meille. Siellä on paljon tuttuja kavereita, joten saadaan paljon hyviä taistelupareja.

Kukkosen mainitsemia tuttuja kavereita HPK:n riveissä ovat esimerkiksi Kärppiä yli vuosikymmenen edustanut Juho Keränen, sekä viime kaudella Oulussa pelannut Mikko Lehtonen.

HPK hankki kesän aikana siniviivalleen nuoruutta ja kokoa, kun ritareiden puolustus vahvistui muun muassa Markus Niemeläisellä, Miro Karjalaisella ja Allsvenskanissa viime vuonna vakuuttaneella Jesper Lindgrenillä. 20-vuotias ruotsalainen iski viime kaudella 50 ottelussa 24 tehopistettä.

Kärpät päätti harjoituskautensa viime viikolla kahteen näyttävään voittoon. Ensin Luleå HF kaatui numeroin 6-2 ja sen jälkeen jalkoihin jäi Skellefteå AIK maalein 5-1. Lähtökohdat kauden avaukseen ovat siis mainiot. Päävalmentaja Mikko Manner muistuttaa kuitenkin, että hyvistä tuloksista huolimatta menneet ovat menneitä.

- Ne pelit on historiaa, nyt on aika pelata pisteistä. Joukkueen tulee olla valmis pelaamaan nyt omaa peliä ja luottaa siihen, että se tuottaa tulosta. Hetki kerrallaan mennään ja kun jokainen pelaaja näyttää omaa esimerkkiään joukkueelle, niin sieltä se lähtee toimimaan.

Manner uskoo back-to-back otteluiden tuovan pienen lisämausteen viikonlopun kamppailuihin.

- Kumpikaan joukkue ei varmasti halua antaa piiruakaan periksi tai osoittaa minkäänlaista henkistä heikkoutta. Molemmat joukkueet pyrkivät pitämään omista asioistaan kiinni ja voittamaan paljon kaksinkamppailuja.

Resepti voittoon on Mannerin mukaan yksinkertainen:

- Kentällä varmasti sattuu ja tapahtuu kun molemmat joukkueet menevät kovalla vauhdilla, mutta lopulta nämä ottelut kuitenkin ratkeavat tehokkuuteen, ei siihen mitä siinä 55 metrillä tapahtuu.

Pelikuntoiseksi toipunut Jasse Ikonen tekee Kärppä-debyyttinsä illan ottelussa. Ikonen ottaa sairastumisen takia sivussa olevan Ville Leskisen paikan kakkosketjun laidalta.

HPK-Kärpät käyntiin Hämeenlinnassa kello 18:30. Ottelun kokoonpanot löydät TÄSTÄ!