HPK HPK

12

(1-1, 0-0, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 4144

Kärpät Kärpät

​Kärpät ryösti pisteet Hämeenlinnasta – Bertrand ja Ikonen maalintekijöinä

8.9.2017
​Kärpät ryösti pisteet Hämeenlinnasta – Bertrand ja Ikonen maalintekijöinä

Kärppien ja HPK:n välinen Liiga-avaus tarjosi katsojilleen juuri sitä mitä Kärppä-leirissä enteiltiinkin: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vähämaalinen ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun Kärppien Charles Bertrand viimeisteli voittomaaliksi jääneen 1-2 osuman.

Avauserä oli selvästi Kärppien hallintaa. Maalejakaan ei kauaa jouduttu odottamaan, kun Jasse Ikonen vei Kärpät 0-1 johtoon millintarkalla rannelaukauksella ajassa 2:52. Mainitsemisen arvoista on se, että Ikonen osui Kärppä-uransa ensimmäisen vaihtonsa ensimmäisellä laukauksella. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Mikael Ruohomaalle ja Aleksi Mäkelälle.

HPK:n tasoitus nähtiin hieman erän puolivälin jälkeen. Janne Lahti sai kaatuessaankin irti terävän laukauksen, joka löysi tiensä aivan maalin ylänurkkaan. Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen työmäärä erässä jäi vähäiseksi, sillä torjuntoja kertyi vain kaksi kappaletta. Toisessa päässä virkaveli Emil Larmi hikoili 11 torjunnan verran.

Toisessa erässä nähtiin täysin erilainen HPK. Kotijoukkue vei peliä suurimman osan erästä ja osittain Kärppien jäähyilyn myötä loi paljon maalipaikkoja. Jussi Rynnäs yhdessä Kärppä-puolustuksen kanssa piti kuitenkin lukemat tasoissa, jopa läpi pitkän kahden miehen alivoiman. Puolustaja Miika Koivisto esitti alivoiman loppuun hurjaa taistelua, blokaten kaksi laukausta hyvältä sektorilta. Maaleja toisessa erässä ei nähty.

- Joukkueessa on suuri sydän ja kova toisesta välittäminen, niin toisessa erässä käytettiin energiaa sitten ehkä vähän vääriin asioihin. Otettiin turhia jäähyjä ja sitä kautta kaveri pääsi peliin kiinni, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

Kolmas erä oli suurimmalta osin tasaista vääntämistä. Ottelun voittomaalin lopulta iski uransa 300. liigapelissä pelannut ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand. Ketjukaveri Julius Junttila jätti HPK-puolustajan kulmassa jälkeensä ja tarjoili Bertrandille kiekon avoimeen paikkaan josta oli vaikea erehtyä. 1-2 lukemat pitivät ottelun loppuun asti HPK:n kovasta rynnistyksestä huolimatta. Jussi Rynnäkselle kertyi lopulta ottelussa 23 torjuntaa, joista 21 ottelun toisessa ja kolmannessa erässä.

Manner oli voiton jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin ja nosti esille johtavien pelaajien onnistumiset ja Jussi Rynnäksen johdolla hyvin taistelleen alivoiman.

- Ainahan se tuntuu hyvältä kun voittaa jääkiekko-ottelun. Hienoa nähdä onnistumisia sellaisilta pelaajilta jotka tänne on hankittu onnistumaan. Jasselta hieno maali ja Junttila rakensi loistavan paikan Bertrandille. Ruohomaa pelasi loistavaa peliä alivoimalla. Siinä on helppo olla valmentajana kun johtavat pelaajat näyttävät tuollaista esimerkkiä.

Ikosen onnistumisesta erityisen hienon tekee se, että mies ei pitkän sairasloman takia pelannut yhtään harjoituspeliä.

- Jasse ei ole paljoa kerennyt edes harjoitella. Hieno suoritus kun ajattelee että kaveri tulee ilman treenipelejä pitkän loukkaantumisen jälkeen mukaan, lyö kaasun pohjaan ja maali vielä siitä merkinnäksi. Kertoo pelaajasta sen, että aika iso potentiaali siellä on olemassa.

Kärpät ja HPK kohtaavat uudestaan huomenna lauantaina 9.9. Oulussa klo 17:00.

Liput huomiseen otteluun TÄSTÄ!