HPK HPK

31

(0-0, 2-1, 1-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3512

Kärpät Kärpät

​HPK päätti Kärppien viikon tappioon

23.9.2017
​HPK päätti Kärppien viikon tappioon

Levännyt HPK vastaan pelannut Kärpät. Ottelun ennakkoasetelma ei varsinaisesti näkynyt avauserässä, kun molemmat joukkueet pelasivat nopeaa peliä päästä päähän. Hiljalleen HPK kuitenkin otti tahtipuikon itselleen ja piti pisteet kotonaan lopulta lukemin 3-1.

Avauserä alkoi Kärppien kannalta lupaavasti. Julius Junttilalle siunaantui ottelun ensimmäinen maalipaikka HPK-puolustuksen huolimattomasta pelaamisesta, mutta Junttila ei onnistunut viimeistelemään. Kaiken kaikkiaan Kärpät pystyi luomaan erässä pidempiä hyökkäyksiä ja parempia maalipaikkoja, mutta lukemat pysyivät Kärppien kahdesta ylivoimasta huolimatta maalittomana koko avauskolmanneksen. Erän loppuun Teemu Kivihalmeelle vihellettiin käytöskymppi epäurheilijamaisesta käytöksestä Kivihalmeen lauottua kohti HPK-maalia summerin jälkeen.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensin erän alkuun Shaun Heshka vei Kärpät 0-1 johtoon kauden kolmannella maalillaan. Esityön osumaan tekivät Charles Bertrand ja Julius Junttila. Erän puolivälissä Oula Palve survoi Jussi Rynnäksen pudottaman irtokiekon maalin perälle tasoittaen pelin. Hetkeä myöhemmin vaihtopenkkien edustalla nähtiin pelottava tilanne. HPK:n Roope Laavainen taklasi vaarallisen näköisesti Kärppien Julius Hermosta, joka törmäsi taklauksen seurauksena laitaan pää edellä. Hermonen talutettiin pukukoppiin tarkastettavaksi, Laavainen suihkun puolelle laitataklauksesta. Tilanteesta tuomittiin myös kaksiminuuttinen Lasse Kukkoselle, kun Kukkonen reagoi voimakkaasti Laavaisen taklaukseen hakien miehestä niskalenkin.

Kärpät ei pystynyt hyödyntämään tätäkään ylivoimaa ja heti jäähyn loputtua sijaiskärsijänä jäähyaitiossa istunut Miro Ruokonen karkasi läpi, sijoitti tarkan rannelaukauksen takakulmaan ja HPK siirtyi 2-1 johtoon. Kolmanteen erään lähdettiin näistä lukemista.

Kolmas erä lähestyi puoltaväliä, kun kaukalossa rymisi jälleen. Jari Sailio painoi kovan taklauksen HPK:n Mathias Porselandiin, eikä Miro Karjalainen ollut täysin sinut Sailion taklauksen kanssa. Karjalainen pudotti hanskat ja alkoi murjoa Sailiota, jolla ei varsinaisesti haluja ollut lähteä nyrkkihippaan. Lopulta molemmat miehet toimitettiin suihkun puolelle väkivaltaisuudesta. Karjalaiselle tuomittiin tilanteesta vielä ylimääräinen kaksiminuuttinen, joten tilanteesta seurasi Kärppien ylivoima. Kärppien hukattua oma ylivoimasa, oli HPK:n vuoro kokeilla. Lasse Kukkosen kaksiminuuttinen kestettiin, mutta sekunti jäähyn päättymisen jälkeen HPK:n Niclas Almari viimeisteli ottelun loppulukemat 3-1. Kärppien takaa-ajo kuihtui kahteen jäähyyn viimeisen vitosen aikana ja pisteet pysyivät Hämeenlinnassa.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli luonnollisesti pettynyt nollaan pisteeseen, mutta löysi tuloksen takaa hyvääkin.

- Tuloksesta jäi tietenkin huono maku, mutta suorituksessa oli paljon hyvää. Pelattiin viidellä viittä vastaan hyvin, tänään oltaisiin ansaittu enemmän kuin saatiin. Nelosketju Hermonen-Ikonen-Kupari pelasi todella hienon pelin.

HPK:n 2-1 ja 3-1 maalit syntyivät molemmat epäonnistuneen Kärppä-ylivoiman jälkeen. Manner Harmittelikin pakkopelin tehottomuutta.

- Vastustaja sai aika traagisiin paikkoihin maalinsa. Ylivoima on vähän sellaista, että välillä napsuu sisään ja välillä ei. Tänään tuloksen teko ylivoimalla ei onnistunut, mutta ei se pakottamalla sieltä löydy.

Seuraavan kerran Kärpät pelaa ensi viikon torstaina 28.9. kun Saipa vierailee Oulussa. LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ!