Ässät Ässät

23

(1-0, 0-2, 1-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 4636

Kärpät Kärpät

Kärpät juhlisti kapteeniaan voitolla

4.10.2017
Kärpät juhlisti kapteeniaan voitolla

Lasse Kukkosen juhlapeli sai arvoisensa lopun, kun Kärpät nappasi voiton lukemin 2-3. (Kuva: Jussi Määttä)

Ottelu alkoi Kärppien kannalta murheellisesti, kun kotijoukkue pääsi jauhamaan ylivoimaansa jo parin minuutin pelin jälkeen. Ylivoiman loppuhetkillä illan otteluun pelikiellosta vapautunut Antoine Laganière nousi esiin ja veivasi Ässät 1-0 johtoon tyylikkäällä yksilösuorituksella. Erässä nähtiin vielä kolme ylivoimaa, kaksi Ässien ja yksi Kärppien toimesta. Kumpikaan joukkue ei pakkopeliään hyödyntänyt ja tauolle lähdettiin 1-0 lukemista.

Kärpät tuli tasoihin heti toisen erän alkuun. Mikael Ruohomaa viimeisteli Julius Junttilan tyylikkäästä tarjoilusta ja peli oli 1-1. Toinen syöttöpiste merkittiin ketjun kolmannelle lenkille, Charles Bertrandille. Kun toista erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia, otti Ässien avausmaalin tehnyt Laganière jäähyn, joka kostautui nopeasti. Kärppien ylivoima ehti kestää vain 15 sekuntia ennen kuin kiekko oli maalissa. Miika Koiviston viivalaukaus painui läpi maalinedusruuhkan ja Kärpät johti ottelua lukemin 1-2. Syöttöpisteet maaliin keräsivät kovassa iskussa olevat Mikael Ruohomaa ja Julius Junttila.

Kolmas erä ehti vanhentua viitisen minuuttia, kun Kärpät siirtyi 1-3 johtoon. Julius Junttila riisti kiekon keskialueella ja jatkoi Charles Bertrandille, joka kiersi maalin ja pyöräytti vanhanaikaisen ohi Andreas Bernardin. Päätöserää oli pelattu 7:30, kun Jasse Ikonen ohjasi kiekon lähietäisyydeltä maalin kattoon ja tuomarit lähtivät tarkastelemaan videonauhoja. Ikosen osuma hylättiin lopulta potkumaalina. Ässien takaa-ajo vaikeutui kapteeni Matti Kuparisen väkivaltaisuusjäähyyn myötä reilut neljä minuuttia ennen loppua. Kärppien ylivoiman jälkeen Ässät haki kavennusta ilman maalivahtia ja onnistuikin siinä, mutta hieman liian myöhään. Ville Korhonen ohjasi kavennuksen kolme sekuntia ennen loppua. Maalin jälkeisestä aloituksesta puolustaja Maksim Matushkin sai vielä laukauksen aikaiseksi, mutta 20 kertaa ottelussa torjunut Jussi Rynnäs pysäytti viimeisenkin laukauksen ja varmisti Kärpille kolme pistettä.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli onnellinen voitosta, varsinkin kun vieraskaukalo on ollut tällä kaudella haastava paikka Kärpille.

- Hyvä voitto kovasta kotijoukkueesta. Ässät ei ollut vielä hävinnyt kotona kertaakaan ja meillä on ollut vieraissa aika nihkeää, niin pitää nyt olla onnellinen. Pelattiin hyvä, nousujohteinen peli ja Lassekin sai omaan juhlapeliinsä arvoisensa päätöksen.

Kärpät otti pelin otteen itselleen ottelun toisessa erässä. Mannerin mukaan koko joukkue seurasi hienosti ykkösketjun näyttämää esimerkkiä.

- Ykkösketju on suunnannäyttäjä ja tuloksentekijä. Se on haastava rooli ja pelaajat on kyllä hienosti sitä täyttäneet. Koko joukkue seurasi upeasti heidän esimerkkiään. Luistin liikkui hyvin ja saatiin pidempien hyökkäysten kautta otetta itselle. Totta kai myös ne maalit toivat itseluottamusta ja uskoa joukkueelle.

Maaleista puheen ollen, Miika Koiviston tämäniltaisessa ylivoimaosumassa näkyi muuan puolustajalegendan kädenjälki.

- Erityiskiitos Manun ylivoimamaalista menee kärppälegenda Mikko 'Lelu' Lehtoselle, joka oli tunnettu kovasta lämäristään. Maanantaina Lelu oli meidän treeneissä Manun kanssa hiomassa sitä ja Lelun kultainen kosketus osui sitten heti ensimmäisessä pelissä.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna, kun Lukko isännöi Kärppiä kello 18:30 alkavassa ottelussa.