Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 25.9.2018 klo 18:30
Lukko Lukko

12

(1-1, 0-0, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3315

Kärpät Kärpät

​Kärpät ja Lukko kohtaavat – Kumpi jatkaa putkeaan?

5.10.2017
​Kärpät ja Lukko kohtaavat – Kumpi jatkaa putkeaan?

Kärppien ykkösketju on ollut alkukauden ilmiliekeissä. (Kuva: Jussi Määttä)

Torstaina Kivikylän areenalla kohtaavat kaksi voittoputkessa olevaa joukkuetta. Kärpät on kerännyt kolmesta edellisestä ottelustaan täydet yhdeksän pistettä ja raumalaiset seilaavat neljän ottelun voittoputkessa, joskin kaksi noista otteluista on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Molemmat joukkueet pelasivat eilen, joten ottelustaan paremmin palautunut joukkue on tänään vahvoilla Kivikylän Areenalla.

Lukko haki eilen täyden pistepotin Hämeenlinnasta, kun tehokkaan avauserän saattelemana loppulukemat kirjattiin raumalaisten hyväksi 1-4. Kausi on alkanut muutenkin mallikkaasti; 11 ottelun jälkeen Lukko on tasapisteissä sarjaa johtavan JYPin kanssa. Lukko on päästänyt vähiten maaleja tällä kaudella ja joukkueen alivoima on ollut Liigan parasta. Kärppien kauden aloitus ei paljoa kalpene illan isäntien rinnalla. Eilinen 2-3 voitto Ässistä vahvisti joukkueen asemia sarjataulukon kärkisijoilla ja parhaassa tapauksessa Kärpät voi voitolla tänään nousta sarjakärkeen ohi TPS:n, Lukon ja JYPin. Lukon ollessa sarjassa vähiten maaleja päästänyt joukkue, Kärpät on vastaavasti tällä kaudella heiluttanut maaliverkkoa ahkerammin kuin kukaan muu. 39 osuman seurauksena Kärpillä on myös tällä hetkellä kaksoisjohto sarjan pistepörssissä, kun Julius Junttila (1+13=14) ja Charles Bertrand (8+5=13) miehittävät pistepörssin kärkisijat. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner on totta kai tyytyväinen siihen, että joukkueesta löytyy tehokas tulosyksikkö, mutta korostaa koko joukkueen panoksen tärkeyttä.

- Ollaan onnellisia kun ykköskenttä saa onnistumisia, mutta Kärpät on silti ennen kaikkea neljän kentällisen joukkue. Kaikkien tekeminen tähtää siihen, että tehdään siitä vieruskaverista parempi. On lupa yrittää ja tehdä virheitä, kun tiedetään, että kaveri on aina paikkaamassa. Yhteistyö on se ykkösjuttu meillä, joku ne maalit sitten kyllä sieltä tekee.

Manner uskoo molempien joukkueiden seuraavan illan ottelussa vahvasti omaa peli-identiteettiään.

- Molemmilla on omat identiteetit. Heidän pelissään syöttely ja yhteistyö korostuu, me yritetään luistella kovaa ja pelata nopeaa suunnanmuutospeliä, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen ottelu. Tulokset näyttävät, että Lukko on huippujoukkue. Meillä on kova himo voittaa tänään.

Kärpät lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin eilen.

Lukko – Kärpät käynnistyy Kivikylän Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!