Lukko Lukko

12

(1-1, 0-0, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3315

Kärpät Kärpät

​Kärpille taisteluvoitto Lukosta – Länsirannikolta mukaan täydet pisteet!

5.10.2017
​Kärpille taisteluvoitto Lukosta – Länsirannikolta mukaan täydet pisteet!

Ottelun avauserä eteni maalittomana hieman puolivälinsä yli, kunnes ajassa 11:28 kotijoukkue avasi maalinteon. Kärppien huolimattoman oman pään pelaamisen jälkeen ruotsalaishyökkääjä Joakim Hilding pääsi tuikkaamaan irtokiekon maalin edestä ohi 11 kertaa erässä torjuneen Jussi Rynnäksen. Johdostaan Lukko ei saanut nauttia kauaa, kun muutamaa minuuttia myöhemmin Kärpät pääsi ylivoimalle. Lukolla oli mahdollisuus karata 2-0 johtoon alivoimalla läpiajosta, mutta Rynnäksen torjuttua yrityksen verkko heiluikin toisessa päässä. Miika Koiviston reboundiin ehti ensimmäisenä Liigan pistepörssin kärkinimi Julius Junttila, jolle maali oli kauden toinen. Kakkossyötön tasoitusmaaliin nappasi eilen 500 liigapeliä täyteen saanut Lasse Kukkonen. Lukko sai avauserän loppuun vielä mahdollisuuden ylivoimalla, mutta tauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Toinen erä oli maalivahtien näytös. Molemmat joukkueet saivat kokeilla ylivoimaansa erässä kerran ja maalipaikkoja nähtiin kummassakin päässä. Jussi Rynnäs venyi erässä kiekon tielle 11 kertaa ja virkaveli Kaapo Kähkönen kuusi kertaa. Erän paras maalipaikka siunautui Kärppien Jari Sailiolle, joka sai läpiajosta harhautettua Kähkösen jo maihin, mutta rystynosto ei kohonnut riittävästi ja laukaus pysähtyi patjaan. Kolmas erä käynnistyi samoista lukemista kuin toinenkin.

Ottelun kolmannessa erässä päästiin maalin makuun vasta kahdentoista minuutin pelin jälkeen. Saku Mäenalasen 1-2 osumaa oli vaikea paljaalla silmällä havaita, mutta videotarkistuksen jälkeen kävi ilmi, että kiekko ylitti maaliviivan ja Kärpät siirtyi ottelussa kuskin paikalle. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä videonauhoja tarvittiin jälleen. Charles Bertrandin läpiajoa tarkasteltiin hetken aikaa, mutta lukemat säilyivät ennallaan. Lukko haki tasoitusta ottelun lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta takaa-ajo kuihtui kasaan Ville Vahalahden otettua kaksiminuuttisen puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Kärpät kulutti kellon loppuun ylivoimalla ja nappasi täydet pisteet mukaansa Ouluun.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli ylpeä joukkueestaan, joka pystyi jälleen kerran parantamaan peliään ottelun edetessä.

- Erittäin kova kaksinkamppailupeli oli ja alussa oltiin sen kanssa vähän purjeissa. Nousujohteinen esitys taas ja siihen pohjalle vielä hieno peli Rynkyltä. Kolmannessa erässä noustiin sitten Sakun maalilla ohi. Hieno taistelu joukkueelta isolla sydämellä.

Seuraan kerran Kärpät pelaa tulevana lauantaina, kun sarjakärki JYP saapuu Ouluun! Tervetuloa seuraamaan huippuottelua paikan päälle, kiekko jäähän Oulun Energia Areenalla kello 17:00!

Liput lauantain kärkikamppailuun saat kätevästi TÄSTÄ!