Kukkonen ja Pyörälä Helsingin EHT-turnaukseen – Kärpät edustettuna myös nuorten ja naisten maajoukkueissa

26.10.2015
Kukkonen ja Pyörälä Helsingin EHT-turnaukseen – Kärpät edustettuna myös nuorten ja naisten maajoukkueissa

Kärppähyökkääjä Mika Pyörälä tekee paluun maajoukkuepaitaan kahden vuoden tauon jälkeen. (Kuva: Jussi Määttä)

Suomen Jääkiekkoliitto julkisti tänään Helsingissä 5.-8. päivä marraskuuta pelattavan EHT-turnauksen Suomen joukkueen nimilistan. Oulun Kärppien kapteenistoon kuuluvat puolustaja Lasse Kukkonen sekä hyökkääjä Mika Pyörälä valikoituivat viimeistä kauttaan Leijonia valmentavan Kari Jalosen 23-henkiseen maajoukkueeseen, johon mahtui ainoastaan neljä Liigassa jääkiekkoilevaa pelaajaa. Kukkosen ja Pyörälän lisäksi liigapelaajista joukkueeseen nostettiin Tapparan Jani Lajunen ja Lukon Toni Koivisto.


– Tässä on tovi ehtinyt vierähtää viimeisistä maajoukkuepeleistä, joten mukavaa pitkästä aikaa lähteä mukaan ja mitata omaa tasoaan kansainvälisissä peleissä, kommentoi Kärppien Pyörälä valintaansa tuoreeltaan.

– EHT-turnaus katkaisee hyvin tätä alkusyksyn arkea. Kotimaan sarjat on saatu käyntiin, joten kiva lähteä vähän katsomaan missä sitä itse menee kansainvälisellä tasolla.

Suomi marssittaa totuttuun tapaan Helsingin turnaukseen kovatasoisen maajoukkueen, jonka pelaajista yli puolet tulee Venäjän KHL:stä. Pyörälän mukaan yleisön on lupa odottaa kovatasoisia pelejä.

– Kotiturnaus kyseessä, joten aina lähdetään voittoa tavoittelemaan. Joka maasta on parhaat kynnelle kykenevät pelaajat mukana, joten tempo tulee olemaan kova, ja peleissä ratkaisut pitää tehdä vähän totuttua nopeammin. Myös kamppailupelaaminen tulee olemaan asteen pari kovempaa kuin mitä kotimaan liigassa.

Kärppien alkukausi on ollut hektinen, kun 17 pelatun Liiga-ottelun lisäksi joukkue on tahkonnut myös yhteensä kuusi ottelua jääkiekon mestareiden liigaa. Pyörälä ei kuitenkaan harmittele marraskuun ensimmäisen viikonlopun kulumista maajoukkuepeleissä.

– Jos ei ole sellaista tunnetta kropassa, että ei millään jaksa, niin mielellään sitä maajoukkueen paitaan hyppää aina.

Kärpät vahvasti edustettuna myös naisten ja junioreiden maajoukkueissa

Kärpät on vahvasti edustettuna myös SJL:n tänään julkaisemien nais- ja juniorimaajoukkueiden kokoonpanoissa:

Tampereella ja Hämeenlinnassa 6.-8. päivä marraskuuta pelattavassa alle 20-vuotiaiden neljän maan turnauksessa nähdään kolme kärppäpelaajaa, kun viime kaudella nuorten MM-kilpailuissa pelanneet Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi ja Antti Kalapudas tekevät paluun maajoukkuepaitoihin. Kyseessä on viimeinen valmistava turnaus ennen vuodenvaihdetta pelattavia nuorten MM-kotikisoja.

Marraskuun 4.-8. päivä Sveitsissä pelattavassa alle 18-vuotiaiden viiden maan turnauksessa Suomen joukkueen paidan vetää yllensä yhteensä viisi kärppäpelaajaa: maalivahti Severi Isokangas, puolustajat Jesper Kokkila ja Jere Kiviniemi sekä hyökkääjät Niko Kuiri ja Janne Kuokkanen.

Hyökkääjät Jesse Koskenkorva ja Aatu Luusuaniemi matkustavat alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana 1.-7. päivä marraskuuta Kanadassa pelattavaan junioriturnaukseen.

Suomen naisleijonat kohtaavat 4.-8. päivä pelattavassa Ruotsin turnauksessa Kanadan, Ruotsin ja Yhdysvallat. Kärpistä naisten maajoukkueeseen mukaan valittiin hyökkääjä Niina Mäkinen.

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa 6.-8. päivä marraskuuta pelattavassa EHT-turnauksessa nähdään kolme Kärppien pelaajaa. Maalivahti Johanna Oksman, puolustaja Ada Ukkola ja hyökkääjä Sofia Sahlström.