Kukkoselle kolmen vuoden mittainen jatkosopimus

12.11.2015
Kukkoselle kolmen vuoden mittainen jatkosopimus

Kolme suomenmestaruutta Kärpissä voittanut Lasse Kukkonen jatkaa Oulussa aina kevääseen 2019 saakka. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen on solminut uuden, kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen kasvattiseuransa kanssa. Kaudeksi 2013–2014 Pohjois-Amerikan, Venäjän ja Ruotsin pelivuosiensa jälkeen Ouluun palannut Kukkonen pelaa uuden sopimuksen myötä Kärppien paidassa aina kevääseen 2019 saakka.

– Todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Meillä oli seuran kanssa erittäin sujuvat ja mukavat keskustelut, joissa päästiin nopeasti sopimukseen. Mukava tietää, että saa jatkaa huippuorganisaatiossa, jossa on joka kerta mahdollisuus menestyä, kommentoi Kukkonen sopimuksen syntyä.

Kärpät kahteen perättäiseen mestaruuteen paluunsa jälkeen johdattanut puolustajakonkari on nauttinut ajastaan Oulussa.

– Viime vuodet ovat olleet hienoa aikaa. Olen urani aikana pelannut monessa seurassa, mutta Kärppien paidassa pelaaminen merkitsee erityisen paljon. On hienoa pelata Oulussa, jossa jääkiekko on ihmisille iso asia. Täällä on pelaajan hyvä olla.

Urallaan yhteensä 481 liigaottelua nimiinsä kerryttäneen kärppäkapteenin jatko on Kärppien tulevaisuudelle merkittävämpi asia kuin pelkkä yksittäinen pelaajasopimus, summaa seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho:

– Tämä sopimus on merkittävä palanen tulevan joukkueen runkoa kasatessa, kun joukkueen kapteeni sitoutuu Kärppiin näin pitkäaikaisella sopimuksella. Se on myös koko seuran tulevaisuuden kannalta tärkeä asia.

Aho toteaa Kukkosen roolin joukkueessa ja koko yhteisössä olevan pelipaikkaa suurempi. Hänen mukaansa jatkosopimus on myös osoitus siitä, että Kärpissä asiat ovat seuratasolla hyvällä tolalla.

– Lassen kautta vaatimustaso joukkueessa on niin kova, että jokainen tänne tuleva pelaaja tietää voivansa ottaa urallaan seuraavan vaaditun kehitysaskeleen nimenomaan Kärpissä.

– Tarkoitus on, että omalla päivittäisellä tekemisellä luodaan hyvä työilmapiiri tänne. Se on varmasti ollut yksi meidän suurimmista vahvuuksistamme, ja siitä meidän tulee pitää myös kiinni, Kukkonen jatkaa.

Kolmen suomenmestaruuden lisäksi 34-vuotias Kukkonen on juhlinut urallaan myös maailmanmestaruutta Leijonien paidassa vuonna 2011. Hänen palkintokaapistaan löytyy myös kolme olympiamitalia sekä MM-hopea ja -pronssi.