Kim Hirschovits Oulun Kärppiin

2.12.2015
Kim Hirschovits Oulun Kärppiin

Kuva: Liiga

Espoon Bluesin kapteenina kaudesta 2013–2014 toiminut Kim Hirschovits siirtyy loppukauden kattavalla sopimuksella Oulun Kärppien riveihin. Sopimukseen kuuluu myös molemminpuolinen optio seuraavasta kaudesta.

– Sen jälkeen, kun kuulimme, että hänen sopimuksensa oli irtisanottu, saimme nopealla aikataululla Kimin Kärppien mieheksi. Hienoa, että saatiin aikaiseksi sopimus, jonka myötä Hirso tulee vahvistamaan Kärppien joukkuetta, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Viime kaudella tehoilla 13+45 Liigan pistepörssin voittanut ja kauden päätteeksi runkosarjan parhaana pelaajana palkittu Hirschovits kommentoi seuravalinnan osuneen Kärppiin ensisijaisesti menestysmahdollisuuksien vuoksi.

– Totta kai mahdollisuus menestyä keväällä on iso tekijä. Organisaation ja Lauri Marjamäen toiminta Oulussa on sellaista, että kaikki hoidetaan vimpan päälle. Kärpät on erittäin laadukas joukkue, jolla on hyvä valmennus ja taustaorganisaatio. Olen aina ihaillut heidän toimintaansa siltä osin, minkälainen identiteetti joukkueella on, miten sitä on rakennettu ja miten siellä taistellaan joka vuosi menestyksestä.

Tiistaina sopimuksensa Espoon Bluesin kanssa purkanut 33-vuotias Hirschovits toteaa viimeiseen vuorokauteen mahtuneen paljon prosessoitavaa.

– Tunteikkaita ja kiireisiä päiviä ollut. Eilen mietittiin näitä juttuja perheen kanssa, jonka jälkeen kävin hallilla hyvästelemässä kaverit, joiden kanssa on tullut tehtyä töitä muutama vuosi. Hetki menee varmasi asian ja koko syksyn käsittelyssä, mutta tällaista ammattikiekkoilu kuitenkin on. Muutoksia tulee eteen, ja niissä tilanteissa pitää pystyä nopeasti sopeutumaan ja laittamaan itsensä täysillä likoon. Mielenkiinnolla ja innolla odotan liittymistäni Oulun Kärppien riveihin.