Paluumuuttajia ja uusia kasvoja Kärppiin

25.4.2016
Paluumuuttajia ja uusia kasvoja Kärppiin

Kärpissä suomenmestaruuden kauden 2013–2014 päätteeksi voittanut Jussi Rynnäs palaa Ouluun. (Kuva: Kärppäarkisto)

Oulun Kärppien kauden 2016–2017 edustusjoukkueessa nähdään Raksilan yleisölle entuudestaan tuttuja pelaajia ja uusia tulokkaita. Paluumuuttajien osastoa edustavat kahden vuoden sopimuksen Kärppien kanssa solminut maalivahti Jussi Rynnäs sekä vuoden mittaisella sopimuksella Ouluun palaava, kahdeksan suomenmestaruutta urallansa voittanut puolustaja Ilkka Mikkola.

Mikkolan lisäksi oululaisten puolustusta vahvistavat kaksivuotisilla sopimuksilla Porin Ässissä kaudella 2012–2013 mestaruutta juhlinut ja viimeksi ruotsalaisseura MODOta edustanut kanadalainen Shaun Heshka sekä päättyneellä kaudella 18 ottelua Kärpissä lainalla Kajaanin Hokista pelannut Aleksi Mäkelä.

Hyökkäyspäähän Kärpät kiinnittää KalPassa kaudella 2015–2016 tehot 12+31 nakuttaneen Mikael Ruohomaan sekä Vaasan Sportia kaksi edelliskautta edustaneen kärppäkasvatti Ville Leskisen. Myös Ruohomaan ja Leskisen sopimukset ovat kestoltaan kahden vuoden mittaisia.

Lisäksi Kärpät on solminut joukkueen A-junioreissa pelanneiden Tuomas Vartiaisen ja Radek Koblizekin kanssa pelaajasopimukset. Vartiaisen sopimus on kestoltaan kolme vuotta, Koblizekin kaksi.

Uusien pelaajasopimusten myötä Kärppien ensi kauden joukkueeseen on nyt kiinnitetty kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 13 hyökkääjää.