Luvassa kahden kotiottelun viikko

6.9.2016

Oulun Kärpät kohtaa tiistai-iltana paikallisvastustajansa, kun Vaasan Sport taittaa reilun 300 kilometrin matkan kasitietä ja saapuu Raksilaan tarjoamaan tasonmittausta kauden neljänteen harjoitusotteluunsa valmistautuvalle kärppälaumalle. Kärpät kohtasi edellisviikon keskiviikkona kotonaan KalPan, joka vei harjoitusottelun voiton nimiinsä lopulta maalein 3–5. Tuossa ottelussa Kärppien osumista vastasivat Mika Pyörälä, Mikael Ruohomaa ja Shaun Heshka. Seitsemänteen otteluunsa Kärppien paidassa valmistautuva Heshka on tyytyväinen joukkueen alkukauden otteisiin, vaikka harjoitusottelut ovatkin menneet tuloksellisesti alavireisesti.

– CHL on mennyt todella hyvin meidän kannaltamme. Ne ottelut merkitsevät harjoituspelejä enemmän, joten olemme tuntuneet pelaavan ne pelit paremmin. Harjoituspeleissä olemme keskittyneet enemmän pelisuunnitelman parantamiseen, 31-vuotias kanadalaispakki kommentoi Kärppien alkukauden otteita.

Omista pelisuorituksistaan Heshka löytää sekä hyvää että myöskin parannettavaa.

– Liikutan kiekkoa hyvin, mutta välillä harhailen puolustusalueella. Uskon, että se liittyy kuitenkin vain pelisysteemin omaksumiseen ja opetteluun.

Heshka on luutinut alkukauden peleissä lähinnä Lasse Kukkosen sekä Nikolai Bryhnisveenin pakkiparina. Hänen mukaansa pelaaminen on onnistunut vaivattomasti molempien puolustajien kanssa.

– Lasse on ollut täällä pidempään ja on varma ja rauhallinen puolustaja. "Niko" osaa luistella todella hyvin ja kun hänelle antaa kiekon, niin tietää, että tulee tapahtumaan.

Illan ottelu on kauden viimeinen harjoitusottelu ennen CHL-pelien jatkumista sekä kotimaisen Liigan käynnistymistä. Heshkan mukaan joukkue on valmis siirtymään harjoituskaudelta tositoimiin.

– Uskon, että olemme valmiita. Odotamme innolla, että saamme hommat käyntiin!

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen toteaa illalla nähtävän pieniä kokoonpanomuutoksia kotijoukkueen riveissä.

– Kukkonen ja Ruohomaa ovat poissa, että saadaan junnuillekin enemmän peliaikaa. Vaikka kaikki peliin pannaan, niin silti tämä on harjoituspeli. Eli kun ei ole pakon sanelemaa, että jonkun täytyy pelata, niin silloin ei pelata – varsinkin jos taustalla on loukkaantumisia.

KalPa-tappion jälkeen päävalmentaja löytää joukkuepelistä paljon parannettavaa.

– Omaa peliä pitää saada pikkaisen kovemmaksi. Ei olla oltu tarpeeksi aktiivisia ja aggressiivisia kamppailutilanteissa ja kulmaväännöissä. Paineen alta lähtö on myös asia, jota olemme käyneet läpi. Paniikkiahan tässä ei ole ja mennään rinta rottingilla eteenpäin.

Harjoituskauden päättyessä sairastuvalta kuuluu lisää hyviä uutisia.

– (John) Albert pelaa lauantaina. Ruohomaa pelaa näillä näkymin lauantaina kuin myös Kukkonen. Pitäisi varmaan koputtaa puuta, mutta tällä hetkellä joukkueen terveystilanne alkaa näyttää erittäin hyvältä.


Kärpät–Sport tiistaina klo 18.30 Oulun Energia Areenalla. Liput ennakkomyyntipisteistä sekä hallin ovelta.