Kärpät jäädyttää Markku Kiimalaisen pelinumeron

18.10.2016
Kärpät jäädyttää Markku Kiimalaisen pelinumeron

Markku Kiimalainen edusti koko uransa Oulun Kärppiä. (Kuva: Kärppäarkisto)

Oulun Kärpissä kolmella vuosikymmenellä pelanneen Markku Kiimalaisen pelinumero 15 jäädytetään ja nostetaan Oulun Energia Areenan kattoon 19. päivä marraskuuta pelattavan Kärppien ja KooKoon välisen liigaottelun alkajaisiksi. Kiimalaisesta tulee näin ollen Reijo Ruotsalaisen ja Jari Viuhkolan ohella järjestyksessään kolmas pelaaja Kärppien seurahistoriassa, jonka paita nousee kunniapaikalle mestaruusviirien rinnalle.

Kaudella 1972–1973 ensimmäisen ottelunsa Kärppien edustusjoukkueen paidassa 17-vuotiaana pelannut Kiimalainen voitti urallaan SM-liigassa yhden mestaruuden, yhden hopeamitalin sekä neljä pronssia. 19 kautta kestäneellä urallaan ainoastaan Kärppiä edustanut Kiimalainen iski pelaamissaan 390 SM-liigan runkosarjaottelussa tehot 159+165 voittaen kauden 1977–1978 päätteeksi SM-liigan parhaalle maalintekijälle myönnettävän Aarne Honkavaara -palkinnon. Saman kauden päätteeksi hänet palkittiin myös vuoden tulokkaalle myönnettävällä Jarmo Wasaman muistopalkinnolla.

Neljänä kautena Kärppien kapteenina toiminut Kiimalainen pelasi viimeiset ottelunsa Kärpissä vuonna 1992, jonka jälkeen hän jatkoi työskentelyä seuran parissa toimien sekä A-junioreiden että edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Maajoukkueessa kärppähyökkääjä edusti Suomea Kanada-cupissa, Lake Placidin olympialaisissa sekä vuoden 1981 jääkiekon MM-kisoissa.
[carousel: Kimu 15]