Harjoitteluaan muuttanut kärppälauma Ilveksen kimppuun

19.12.2016
Harjoitteluaan muuttanut kärppälauma Ilveksen kimppuun

Kärpät ja Ilves kohtaavat tiistaina kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Voitot ovat tässä vaiheessa tasan 1-1. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät saa vastaansa joulutaukoa edeltävällä ottelukierroksella Tampereen Ilveksen, joka pelasi viikonloppuna kaksi ulkoilmaottelua kotiyleisönsä edessä Tampereen Sorsapuistossa. Perjantaina Ilves taipui paikallisvastustaja Tapparalle jatkoajan myötä maalein 3–4, mutta lauantaina oli tupsukorvien vuoro juhlia voittoa HIFK:n jäätyä jalkoihin maalein 3–2.

– He ovat varmasti saaneet siitä virtaa, kun vielä taistelivat HIFK:n nurin jatkoajalla. Tuollaiset ovat hienoja tapahtumia, ja uskon Ilveksellä olevan kovasti energiaa viikonlopun jäljiltä, povaa Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen.

Kärpät on onnistunut ottamaan neljästä edellisestä pelistään kolme varsinaisen peliajan voittoa. Onnistumiset ovat näkyneet myös joukkueen harjoituksissa, joissa vallitsee päävalmentajan mukaan hyvä tunnelma.

– Perjantaina saatiin hieno taisteluvoitto, joten fiilis joukkueen sisällä on mitä mainioin. Kun kyseessä on vielä viimeinen ottelu ennen joulua, niin jokainen pelaaja on varmasti latautunut huomiseen juuri oikealla tavalla.

Jäällä Kärpät on keskittynyt viime aikoina pelitavan hiomiseen, mikä on eittämättä näkynyt myös tuloksellisesti kohentuneissa otteissa.

– Näitä samoja juttuja olemme viimeisen kuukauden käyneet läpi, kun muutimme vähän harjoittelua silloin. Siirryimme enemmän pelilliseen ja taktiseen harjoitteluun ja jätimme yksilötaitoa ja tekniikkaharjoittelua vähemmälle. Kaikki harjoittelu liittyy nyt pelitapaan ja tukee sitä.

– Alkukaudesta mentiin ihan henkilökohtainen taito ja kamppailu edellä, mutta nyt on tähdätty siihen, että kaikki harjoittelu pienine yksityiskohtineenkin on pelinomaista.

Positiivinen tilanne tiistain ottelua ajatellen on myös se, että joukkueen terveystilanne on paranemaan päin. Uusia miehiä ei ole enää ennen joulutaukoa odotettavissa, mutta loukkaantuneiden lista ei ole myöskään kasvanut.

Jan Hruska tippui viime ottelun kolmannessa erässä, mutta on kuitenkin nyt pelikuntoinen, joten hyvältä näyttää senkin suhteen.

Kärpät–Ilves Oulun Energia Areenalla tiistaina 20.12. klo 18.30