Kärpät upotti Ilveksen jatkoajalla

20.12.2016

Oulun Kärpät kaatoi Tampereen Ilveksen John Albertin jatkoaikamaalilla lukemin 3–2 tiistai-iltana Raksilassa joulutaukoa edeltävässä liigakamppailussa. Illan ykkösnimi oli Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs, joka torjui yhteensä 37 laukausta kolmen erän aikana. Ratkaisuosuman synnyttyä kärppäveskari päästikin kauden riehakkaimmat tuuletukset ilmoille oululaisyleisön edessä.

– Pakko ottaa hiukan omaankin piikkiin, että kyllä ne Ilveksen maalit olisi ehkä voinut torjua, mutta jätkät taistelivat hienosti. Joulutauko tulossa ja tuollainen ratkaisu kotona, niin kyllähän sitä kelpaa vähän tuulettaa, Rynnäs kommentoi ottelun jälkeen.

Kärpät siirtyi ottelun avauserässä johtoon Ville Leskisen osumalla, joka syntyi Leskisen päästyä vastahyökkäykseen yhdessä ketjukaverinsa Saku Mäenalasen kanssa. Mäenalanen tarjoili Leskiselle, joka sijoitti kiekon varmasti Ilves-maaliin.

Toisessa erässä Kärpät joutui jäähysumaan, joka huipentui erän lopulla Jani Hakanpään polvitaklauksesta tulleeseen suihkukomennuksen ja sitä seuranneeseen viiden minuutin alivoimaan. Hakanpään rangaistuksen lopulla tunnelmat synkkenivät entisestään, kun Mikko Niemelä lähti estämisjäähylle, ja Kärpät joutui kahden miehen alivoimalle.

– Onhan se molarille kivempaa, että vetoja tulee. Puolustettiin kuitenkin hyvin, ja Ilves joutui ampumaan pienistä kulmista, joten pääsin sitä kautta hyvin peliin mukaan, 16 kertaa ottelun toisessa erässä torjunut Rynnäs jatkaa.

Kolmannessa erässä Kärpille koitti kahden minuutin musta hetki, jonka aikana vierasjoukkue Ilves tuli rinnalle ja ohi. Ensin Miiko Hintz tasoitti 1–1:een ja hetkeä myöhemmin Olli Vainio vei Ilveksen 1–2-johtoon. Ajassa 58:40 Rynnäs luisteli vaihtoaitioon Kärppien hakiessa tasoitusta kuudella miehellä. Kymmenen sekunnin kestoisen ylivoimapyörityksen jälkeen Ilves-maalin eteen yksin unohtunut Mika Pyörälä toi Kärpät tasoihin Jesse Saarisen ja Mikko Lehtosen esityöstä.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen lähti seikkailemaan omalta maaliltaan kulmaan. Kärppäkolmikko Pyörälä-Albert-Niemelä onnistui riistämään kiekon, ja tekopaikkaan luistellut Albert laukoi kiekon tyhjään maaliin.

Tiistain ottelun myötä Kärpät lähtee ansaitulle joulutauolle, joka kestää 27. päivään saakka.

– Olemme oikealla tiellä ja olemme päässeet siihen kovalla työllä. Nyt saadaan hetkeksi aivoja narikkaan, mutta pidetään samalla huolta siitä, että kun tullaan takaisin, niin ollaan sillä samalla tiellä eikä anneta otteen lipsua.