Kärppien nelosketju KooKoon turma

28.12.2016

Oulun Kärpät nappasi kolmannen perättäisen voittonsa, kun KooKoo kaatui keskiviikkoiltana Raksilassa lukemin 3–0. Kärppien maaleista vastasivat nelosketjun hyökkääjät Aku Kestilä ja Sami Anttila sekä kakkosketjun laituri Saku Mäenalanen, joka iski loppulukemat 3–0:aan Ilkka Mikkolan ja Ville Leskisen esityöstä.

– Meidän nelosketjun rooli ei ole varsinaisesti ratkoa pelejä ja tehdä maaleja, mutta tänään tekivät kaksi ensimmäistä ja olivat isossa roolissa. Maalivahdit olivat myös hyviä molemmissa päissä, Jussi Rynnäs otti ottelun alussa pari gamesaveria, kiitteli Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia hyvistä paikoista huolimatta. Avauserän parhaasta kärppätilanteesta vastasi Antti Kalapudas, jonka laukaus pomppasi kuitenkin KooKoo-maalin tolpasta ulos. Toisessa erässä Kärpät ohitti kertaalleen 17 kertaa pelin kuluessa KooKoon maalilla torjuneen Leland Irvingin, mutta Kestilän osuma hylättiin ketjukaveri Sami Anttilan oltua maalivahdin alueella.

Viimeistelyn kanssa tuskaillut Kärpät sai helpotusta päätöserässä, kun Kestilän toinen yritys hyväksyttiin – joskin videotarkistuksen myötä. Kestilä sai mailansa kaksi syöttöpistettä saalistaneen Jan Hruskan laukauksen väliin ohjaten pelivälineen KooKoon maaliin. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin nelosketju onnistui jälleen, kun Hruska tarjoili rystylätyn takatolpalle, josta Anttila nosti kiekon kylmänviileästi KooKoo-maalin kattoon. Ajassa 49:53 nähtiin vielä yksi maali, kun Mäenalanen ohitti rystyllä KooKoo-vahti Irvingin.

– Vähän pelotti ennen ottelua, että miten päästään rytmiin kiinni joululoman jäljiltä, mutta kyllä oli niin hyvä alku meiltä, varsinkin ensimmäisen kympin osalta. Sitten alettiin koheltaa ja toisen erän alussa oli myös hankaluuksia. Kolmannen erän alku oli meiltä erittäin hyvä. Erittäin iloinen pitää olla voitosta.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina, jolloin joukkue matkustaa Vaasan Sportin keskiviikon kierroksella maalein 0–7 Tampereen Tapparan vieraaksi.