Kärpät Liigan kärkijoukkueen vieraaksi

30.12.2016
Kärpät Liigan kärkijoukkueen vieraaksi

Keskiviikkona viidennen voittonsa kuudesta edellisestä ottelusta napannut Oulun Kärpät joutuu perjantai-illan kiekkokierroksella kovimman mahdollisen paikan eteen, kun joukkue saa vieraissa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin sekä Liigan sarjataulukon piikkipaikkaa pitävän Tapparan.

Kärpät nappasi täydet kolme pistettä keskiviikkona kotonaan, kun Kouvolan KooKoo kaatui Aku Kestilän, Sami Anttilan ja Saku Mäenalasen maaleilla lukemin 3–0. Kärppien tolppien välissä Jussi Rynnäs joutui venymään 30 laukauksen eteen varmistaakseen nollapelinsä. KooKoo-ottelussa oululaiset saivat helpotusta myös sairastuvalta, kun pitkään sivussa ollut Mikael Ruohomaa palasi tositoimiin.

– Ruohomaalta odotetaan toki paljon myös tänään Tapparaa vastaan. Hän on tehnyt kovasti töitä läpi sairausloman pudottaen painoa ja polttaen rasvoja, joten uskon, että putki tulee liikkumaan myös tulevissa peleissä vikkelään, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ykkösketjun keskellä pelaavan Ruohomaan paluuta.

Kotijoukkue Tappara pelasi edellisen pelinsä Kärppien tapaan keskiviikkona, kun tamperelaisjoukkue haki tylyn vierasvoiton Vaasasta lukemin 0–7. Tapparan ykköspistemiehet tuossa ottelussa olivat totuttuun tapaan Liigan pistepörssin ykkös- ja kakkossijoja pitävät Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen, jotka saalistivat kolme maalisyöttöä mieheen. Haapala on iskenyt pelaamissaan 28 ottelussa tehot 9+28 ja johtaakin pistepörssiä pisteen erolla Savinaiseen. Kolmantena pistepörssissä on Kärppien Mika Pyörälä pistein 14+15.

– Meillä on vastassa nimenomaan tämän hetken ylivoimaisesti paras joukkue illalla. Heillä on tuollaisia superkuumia yksilöitä, kuten maajoukkuepelejä palkinnoksi saanut Haapala sekä 19 maalia iskenyt Savinainen, mutta Tapparan vahvuus on myös se, että he pystyvät ratkomaan todella leveällä rintamalla noita otteluita, eikä joukkue lepää vain parin pelaajan varassa.

Kärpät ja Tappara ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti, ja molemmat ottelut ovat menneet tuloksellisesti selvästi tamperelaisille. Kärppäluotsi uskoo kuitenkin monen asian muuttuneen noista otteluista.

– Edellisen kerran, kun Tampereella pelattiin, niin meillä ei ollut suoraan sanottuna mitään palaa. Tappara oli neljän minuutin pelin jälkeen kahden maalin johdossa, ja peli oli taputeltu. Oulussa mentiin 1–1-tilanteessa aina kolmanteen erään saakka, mutta sitten meille tuli blackout ja päästettiin ottelu käsistämme. Paljon on kuitenkin vettä virrannut sen jälkeen.

Nousujohteisesti viime aikoina pelannut Kärpät onkin viiden ottelun kuntopuntarissa sijalla kaksi heti Tapparan jälkeen. Suikkasen mukaan kyseessä ei ole mikään tilastoharha, vaan otteet kaukalossa ovat kohentuneet pelin jokaisella osa-alueella.

– Paljon on parantunut, mutta tänäänhän se todellinen mittaus sitten tehdään. Uskon meidän pystyvän haastamaan Tapparan, mutta se tarkoittaa sitä, että yhteenkään tyhmään jäähyyn ei ole tuon tasoista ylivoimapeliä pyörittävää joukkuetta vastaan varaa. Jäähyjä ei kuitenkaan saa varoa muun pelin hinnalla, vaan meidän on uskallettava haastaa Tappara kentän molemmissa päissä. Jos tuonne lähtee 0–0:aa pelaamaan, niin siinä käy kalpaten.

Tappara–Kärpät pe 30.12. klo 18.30