Hölmöt jäähyt koituivat Kärppien kohtaloksi

31.12.2016
Hölmöt jäähyt koituivat Kärppien kohtaloksi

Oulun Kärppien kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantai-iltana pelatulla vuoden viimeisellä liigakierroksella, kun sarjaykkönen Tappara oli kotonaan tyly isäntä maalein 3–1. Oululaisten kohtaloksi koituivat ensimmäisen ja toisen erän aikana otetut kiinnipitämisjäähyt, joiden turvin Tappara pääsi ottelun puoliväliin mennessä jo kahden maalin johtoon.

Pelin avausmaali nähtiin ajassa 06:54, kun Tappara pääsi ensi kertaa ylivoimalle. Kärpille kauden jokaisessa kolmesta kohtaamisesta harmaita hiuksia tuottanut Veli-Matti Savinainen oli oikeassa paikassa maalin edessä ja vei isännät 1–0-johtoon.

Toisessa erässä Kärppien tuska kasvoi, kun Liigan paras ylivoimajoukkue pääsi toistamiseen ylivoimalle. Tällä kertaa oli Tapparan kultakypärän Henrik Haapalan vuoro onnistua. 22-vuotias Liigan pistekärki rusikoi irtokiekon ohi 13 kertaa ottelussa torjuneen Jussi Rynnäksen.

Päätöserässä Kärpät viritteli vielä orastavaa kiriä, kun Jesse Saarinen pääsi purjehtimaan vapaasti Tappara-maalille ja onnistui laukomaan kauden kolmannen täysosumansa muuttaen lukemat 2–1:een. Kiri vaikeutui kuitenkin ajassa 57:29, kun Otso Rantakari laukoi vastahyökkäyksestä Tapparan illan kolmannen osuman. Ilman maalivahtia kavennusta hakenut Kärpät onnistui päätösminuuttien aikana kasvattamaan maalisarakkeen sijaan ainoastaan jäähysaldoaan yhteensä neljän kaksiminuuttisen verran, joten kolme pistettä jäivät Hakametsään sarjakärjen haltuun.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tiistaina 3.1., kun joukkue matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi.