Kärpät peittosi Lukon vuoden 2017 avausottelussa

3.1.2017
Kärpät peittosi Lukon vuoden 2017 avausottelussa

Mika Pyörälä nousi viiden tehopisteen iltansa myötä kolmen pisteen päähän Liigan pistepörssin kärkisijasta. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät aloitti vuoden 2017 voitokkaasti haettuaan täydet kolme pistettä Rauman Lukosta maalein 3–7. Ottelun ykköstähtenä palkittiin Kärppien Mika Pyörälä, joka oli mukana viidessä Kärppien seitsemästä maalista pistein 1+4.

Avauserän ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue Lukko, joka onnistui ohittamaan 24 kertaa torjuneen Jussi Rynnäksen siirretyn rangaistuksen aikana, kun Sami Lähteenmäki suti irtokiekon kärppämaalin perukoille. Tappioasemaan joutuminen sisuunnutti kuitenkin vierasjoukkueen, ja Kärpät latoikin avauserässä reilun viiden minuutin aikana kolme maalia Lukko-vahti Jakub Stepanekin selän taakse.

Oululaisten maalinteon aloitti ykkösketjun laidalla hyökännyt John Albert (1+1), jonka tarkka lyöntilaukaus ohitti maskissa olleen Stepanekin. Albertin, Pyörälän ja Jesse Saarisen (0+3) muodostama ykkösnyrkki vei Kärpät ottelussa ensi kertaa johtoon ajassa 15:58, kun Saarinen heitti poikittaissyötön maalille ja Pyörälä oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa iskemässä pelivälineen sisään. Kärppien kolmas osuma syntyi 24 sekuntia myöhemmin, kun Antti Kalapudas voitti hyökkäyspään aloituksen puolustaja Shaun Heshkalle, jonka viivaveto muutti suuntaansa Ville Leskisestä (2+0).

Toisessa erässä nähtiin yksi maali, kun Pyörälä tarjoili toiseen aaltoon puolustaja Mikko Niemelälle, jonka kauden toinen osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Päätöserä toi mukanaan yhteensä viisi maalia, joista kolme Kärppien tekemiä. Lukko-kapteeni Janne Niskala kavensi lukemat ylivoimalla 2–4:ään heti erän alussa, mutta Lasse Kukkonen (2+1) vei hetkeä myöhemmin Kärpät jälleen kolmen maalin johtoon komean ylivoimakuvion päätteeksi. Ajassa 52:37 Kukkonen–Pyörälä–Saarinen-kolmikko oli jälleen asialla ylivoimalla, kun Kärpät meni ottelussa jo 2–6-johtoon.

Aaron Gagnonin maali oli Lukolle laiha lohtu varsinkin, kun kauden seitsemännen maalinsa tehnyt Leskinen iski ajassa 59:46 ottelun loppulukemat 3-7 tyhjään Lukko-maaliin.

Ruohomaalle luvassa pitkä huili

Perjantaisessa Tappara-pelissä loukkaantunut kärppähyökkääjä Mikael Ruohomaa on sivussa kahdesta kolmeen kuukautta kärsimänsä alaraajavamman vuoksi. Sairausloman pituus varmistui tiistaina tehtyjen jatkotutkimusten myötä. Aiemmin tällä kaudella puolentoista kuukauden mittaisen loukkaantumisen kärsinyt Ruohomaa on ehtinyt pelata kuluvalla kaudella Liigaa 20 ottelun verran iskien tehot 1+5.