Kolmen ottelun viikko alkaa Satakunnan kiertueella

3.1.2017
Kolmen ottelun viikko alkaa Satakunnan kiertueella

Oulun Kärppien kolmen ottelun viikkorupeama käynnistyy kahden vieraspelin merkeissä, kun joukkue matkaa toista kertaa kuluvalla kaudella Satakuntaan, jossa tiistaina vastaan asettuu Rauman Lukko ja torstaina Porin Ässät. Kärpät on kohdannut Lukon kahdesti kuluvalla kaudella, ja molemmat ottelut ovat päättyneet raumalaisten voittoon.

Lokakuun 22. päivä Lukko haki kaksi pistettä Raksilasta, kun voittomaalikilpailuun venynyt peli kääntyi lopulta vieraille maalein 2–3. Joukkueiden toinen kohtaaminen nähtiin kuukausi myöhemmin Raumalla, jolloin Lukko vei voiton 4–2.

– Lukko on pelannut viime aikoina pirun hyvin, ja he saivat varmasti lisävoimaa siitä, että veivät Satakunnan derbyn viikonloppuna nimiinsä, kehuu Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen joukkueensa tämäniltaista vastusta.

Joukkueen sairasosastolta kuuluu kauden trendin mukaisesti niin hyvää kuin huonoakin. Hyvänä uutisena Suikkanen mainitsee keskushyökkääjä Miska Humalojan paluun. Murheellisempaa tietoa kuuluu sen sijaan Mikael Ruohomaan tilanteesta.

– Ruohomaa on sivussa Tappara-pelissä tulleen alaraajavamman vuoksi. Jatkotutkimuksissa selviää tarkemmin poissaolon pituus.

– Humaloja tuo nuoresta iästään rutiinia ja puolustuspelaamista meidän hyökkäykseemme. Hän tuo myös voimaa keskikaistalle, josta uupuvat jälleen ykkös- sekä kakkossentterimme.

Kärppien edellinen peli on perjantailta, jolloin sarjan kärjessä ja yhdeksän ottelun voittoputkessa viilettävä Tappara vei voiton kotonaan maalein 3–1. Tappiosta huolimatta kärppäluotsi näki ottelussa paljon positiivista.

– Viisi vastaan viisi -pelissä olimme lähellä, mutta ylivoimalla Tappara näytti tylyytensä. Olimme jäljessä Hakametsässä, mutta emme paljoa. Luottavaisia olemme sen suhteen, että ensi kerralla olemme jälleen lähempänä.

Raumalta Kärppien matka jatkuu Poriin, jossa kotijoukkue Ässät tavoittelee torstaina kauden avausvoittoaan sekä -maaliaan Kärppiä vastaan. Oululaiset ovat voittaneet patapaidat kauden molemmissa kohtaamisissa puhtaasti maalein 4–0 ja 3–0. Viikko huipentuu Kärppien osalta lauantaina pelattavaan kotiotteluun SaiPaa vastaan.