Onnistuuko Kärpät Ässien nollaamisessa?

5.1.2017
Onnistuuko Kärpät Ässien nollaamisessa?

Ässät yrittää pitää Antti Kalaputaan johtaman kakkosketjun kurissa joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa. (Kuva: Jussi Määttä)

Täydet kolme pistettä Raumalta tiistaina hakenut Oulun Kärpät jatkaa liigataivaltaan torstaina Porissa, jossa joukkue kohtaa kolmatta kertaa kuluvalla kaudella sarjataulukossa kuudentena olevan Ässät. Kärpät on poistunut kahdesta aiemmasta pelistä täydet kolme pistettä mukanaan vietyään voitot kotonaan maalein 4–0 sekä vieraissa 0–3. Porilaislähtöinen kärppämaalivahti Jussi Rynnäs on pitänyt yhteensä 51 torjunnallaan Ässät nollilla nyt 120 minuutin ajan, mutta kauden kolmannessa keskinäisessä torjuntavuoron ottaa Sami Aittokallio.

– Luvassa on kolmen pelin viikko, joten torjuntavastuuta on hyvä jakaa vähän tasaisemmin, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen maalivahtien peluutusta.

Suikkasen mukaan aiempia keskinäisiä otteluita on turha tuijotella tässä vaiheessa kautta.

– Ne ovat niitä pelejä, joiden jälkeen jokaisen joukkueen kohdalla on paljon ehtinyt sattua ja tapahtua. Emmehän mekään olleet ennen tiistaita voittaneet Lukkoa kertaakaan tällä kaudella.

Ässät katkaisi tiistaina neljän ottelun tappioputkensa voitettuaan kotonaan Helsingin IFK:n lukemin 2–1. Ässien maaleista vastasivat Jussi Makkonen sekä kauden kolmannen osumansa iskenyt Antti Kerälä. Porilaisten maalilla Andreas Bernard torjui yhteensä 17 kertaa. Muiden keskikastin joukkueiden tapaan myös Ässät tarvitsee pisteitä kipeästi, eikä porilaisilla ole taatusti aikeissa joutua uuteen tappiokierteeseen.

– Porin pirut tulevat aina kotonaan kovaa päälle. Ennen tavattiin sanoa, että jos selviät Porissa viidestä kymmeneen minuuttia kuivin jaloin, niin olet vahvoilla. Eihän se tietenkään enää ihan noin ole, mutta kyllä siinä vieläkin totuuden siemen piilee.

Vierasjoukkue Kärpillä on allaan runsasmaalinen kamppailu porilaisten paikallisvastustajasta Rauman Lukosta tiistailta, jolloin Kärpät vei voiton Mika Pyörälän johtamana maalein 3–7. Ottelussa tehot 1+4 iskeneen Pyörälän lisäksi myös viisi muuta kärppäpelaajaa ylsi useammalle kuin yhdelle tehopisteelle.

– Pyörälän lisäksi esiin on nostettava hyökkääjä John Albert, joka pelasi parhaan pelinsä kärppäpaidassa Lukkoa vastaan. Häneltä nähtiin vahvaa tekemistä kentän molemmissa päissä, ja mies oli itsekin ottelun jälkeen tyytyväinen.

Porista Kärpät palaa takaisin Ouluun ja valmistautuu lauantaina pelattavaan viikon päätöskierrokseen, jolloin SaiPa saapuu Lappeenrannasta oululaisten vieraaksi.