Kärpät tappio niskassaan kotimatkalle

6.1.2017
Kärpät tappio niskassaan kotimatkalle

Ässien maalivahti Andreas Bernard venyi 25 kertaa kärppäpelaajien laukausten eteen. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät kärsi kauden avaustappionsa Porin Ässiä vastaan, kun kotonaan pelannut patajengi vei voiton maalein 3–1. Kärppien maalista vastasi Mika Pyörälä, joka toi oululaiset maalin päähän reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Ässät meni ottelussa johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen, kun Charles Bertrand polki hyvän kärppäpaineen päätteeksi vastahyökkäykseen Jarno Kärjen ja Jyri Marttisen esityöstä ja ohitti Kärppien maalilla 16 kertaa torjuneen Sami Aittokallion. Kärpät pääsi kahteen otteeseen avauserässä hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta tiistaina Raumalla toiminut pakkopeli jätti Ässiä vastaan toivomisen varaa.

Toisen erän ainoat pöytäkirjamerkinnät olivat Kärppien Sami Anttilan ja Mika Pyörälän kaksiminuuttiset rangaistukset, mutta ottelun päätöserässä nähtiin kahden rangaistuksen lisäksi myös kolme maalia: Matias Varttinen vei Ässät ajassa 41:57 jo 2–0-johtoon Simon Suorannan ja Matti Kuparisen syötöistä. Ajasas 56:51 Pyörälä toi ketjukavereidensa John Albertin ja Jesse Saarisen komean alustuksen päätteeksi Kärpät maalin päähän, mutta kiri päättyi lopullisesti kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria, kun Niko Peltola niittasi tyhjään maaliin lukemat 3–1:een.

Kärppien kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina kotiotteluun SaiPaa vastaan.