Kärpät näyttävään voittoon vuoden ensimmäisessä kotiottelussa

7.1.2017

Oulun Kärppien kolmen ottelun viikko päättyi voittoon, kun Kärpät kaatoi lauantai-iltana SaiPan kotonaan maalein 5–2. Kärppien tehopelaaja oli kakkosketjun keskellä viilettänyt Antti Kalapudas, joka kirjautti nimiinsä tehot 2+1. Vajaat 18 minuuttia peliaikaa ottelussa kerännyt Kalapudas iski kauden kolmannen osumansa ottelun toisessa erässä, kun ketjukaveri Saku Mäenalanen (0+2) lähetti syötöllään Kalaputaan läpiajoon. 20-vuotias oulaistelainen veivasi läpiajon päätteeksi kiekon tyylikkäästi rystyltä ohi 14 kertaa torjuneen SaiPa-vahti Jussi Markkasen ja vei Kärpät toisen erän alkajaisiksi 2–1-johtoon.

– Hieno voitto. Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä vähän kärsivällisyys petti, joten päätimme lyödä viimeisessä erässä kaiken pöytään ja hyvin meni, kommentoi Kalapudas ottelun jälkeen.

Ottelun avausmaalista vastasi seitsemännellä peliminuutilla Kärpät 1–0-johtoon vienyt John Albert, joka on loukkaantumisten runteleman alkukauden jälkeen saanut pelilleen uutta nostetta valmennuksen istutettua yhdysvaltalaishyökkääjän Mika Pyörälän ja Jesse Saarisen rinnalle joukkueen kärkikenttään. Esityön Albertin maaliin tekivät Pyörälä sekä puolustaja Shaun Heshka, joka pitää Kärppien sisäisen pistepörssin kakkossijaa 19 tehopisteellä.

SaiPa tuli tasoihin avauserän viimeisellä minuutilla ylivoimalla, kun Lasse Lappalainen ohitti 30 kertaa torjuneen Jussi Rynnäksen. Kalaputaan illan ensimmäisen osuman jälkeen SaiPa tuli vielä kertaalleen tasoihin, kun lappeenrantalaisjoukkue onnistui ajassa 31:49 iskemään ottelun 2–2:een Curtis Hamiltonin sorkittua irtokiekon maaliin. Myös Hamiltonin osuma syntyi ylivoimalla.

Tämän jälkeen Kärpät meni kuitenkin menojaan. Lasse Kukkonen painoi lonkkalämärillä lukemat 3–2:een toisen erän lopulla, ja kolmannessa erässä Kalapudas kasvatti Kärppien johdon kahden maalin suuruiseksi osumalla, josta ei liiemmin tyylipisteitä jaella.

– Leskinen koitti syöttää varmaan takatolpalle (Mäenalasen) lapaan, mutta kiekko sattuikin osumaan housuihini ja meni housuista maaliin. Pääasia, että meni.

Viimeisen sinetin ottelulle antoi Kalaputaan ja Mäenalasen ketjukaveri Ville Leskinen (1+1), joka laukoi loppulukemat 5–2:een vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria. Kolmikko Kalapudas–Mäenalanen–Leskinen on äitynyt viime aikoina kovaan lentoon, mikä on näkynyt myös tulostaululla. Kalaputaan mukaan syyt tähän ovat simppelit.

– Olemme lähteneet yksinkertaisen pelaamisen kautta. Saimme heti alkuun onnistumisia, ja se on tuonut sellaisen rentoutumisen ja itseluottamuksen tuohon tekemiseen.

Saman huomion kakkosketjunsa pelaamisesta on tehnyt myös Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen, joka kehui nuorta kolmikkoa voitto-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Kalaputaan ketju oli erittäin hyvä ja on sitä ollut jo monta peliä. Leskinen ja Mäenalanen ovat vanha parivaljakko, joka on takonut A-junioreissa 70-80 pinnaa, kun pelasivat samassa ketjussa. Nyt se on alkanut toimia myös liigatasolla, totesi tyytyväinen päävalmentaja.

Kärppien kolmen pelin viikon loppusaldoksi jäi kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Suikkanen antoi pressissä kiitosta joukkueelleen, vaikka torstainen Ässät-tappio jättikin vähän hampaankoloon.

– Kokonaisuudessaan hyvä viikko, ja siihen täytyy olla tyytyväinen, vaikka torstaina oltaisiin voitu pikkaisen jämäkämällä otteella jotakin saada, mutta ollaan nyt tyytyväisiä tähän.

Kärppien pelit jatkuvat ensi keskiviikkona, jolloin joukkue matkustaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi.