Viikon toista voittoa jahtaamaan

7.1.2017

Kahden vieraspelin kiertueelta kotiutunut Oulun Kärpät saa lauantaina Oulun Energia Areenalla vastaansa torstaina Vaasan Sportin voittomaalikilpailussa maalein 2–3 kaataneen SaiPan. Ennen Sport-ottelua kahden ottelun tappioputkessa olleen SaiPan sankareita olivat 0–2-takamatkalta sputnikit lopulta tasoihin tuoneet Brock Trotter ja Tero Koskiranta sekä ainoana voittolaukauksissa maalinteossa onnistunut Elmeri Kaksonen.

– SaiPa oli erittäin hyvä Vaasassa, ja he nousivat hyvällä ylivoimalla tasoihin, joten varmasti tulee nälkäinen vastustaja tänään. Kaksi tiukkaa vääntöä on ollut jo tällä kaudella, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen aamujäiden jälkeen.

Kotijoukkue Kärpät hakee viikon toista voittoaan, kun Satakunnan kiertueen kahdesta ottelusta loppusaldoksi kertyi yksi voitto sekä yksi tappio. Runsasmaalista voittoa Rauman Lukosta seurasi tappio Porin Ässien vieraana maalein 3–1. Kärppien ainoasta maalista vastasi Mika Pyörälä, jonka kahden vierasottelun yhteispistesaldoksi kertyi kuusi tehopistettä.

– Pyörälän arvo tulee kaikesta muusta tekemisestä. Ei hän ole ensisijaisesti mikään pistenikkari, vaan hän on sellainen, joka tekee joukkueen puolesta asioita niin ilman kiekkoa kuin puolustuksellisesti. Loistava asia, että pisteitä syntyy, mutta hänen arvonsa on myös muissa asioissa.

Kärppien vieraspelireissusta jäi Suikkasen mukaan niin valmennukselle kuin joukkueellekin kaksijakoiset tunnelmat, kun loistavaa Lukko-peliä seurasi hengetön vierasottelu Porissa.

– Kaksi erilaista peliä viikolla nähtiin. Jäätiin ehkä liikaa makaamaan tiistain hyvään suoritukseen eikä saatu henkistä konetta käyntiin tuohon torstain pelin. Siitä pitää valmentajienkin ottaa omaan piikkiin. Käsiteltiin eilen joukkueen kanssa sitä, miten kaikki asiat jäivät vähän vaillinaisiksi. Tänään pitää olla sataprosenttisen valmiita jokaiseen vääntöön.

Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti, ja molempien otteluiden päätteeksi Kärpät on poistunut voittajana kaukalosta. Lokakuussa Lappeenrannassa tarvitsi mennä aina voittolaukauskilpailuun voittajan ratkeamiseksi, mutta joulukuun alussa Kärpät oli kotonaan parempi suoraan varsinaisella peliajalla maalein 3–1. Silloin Kärppien sankari oli kaksi maalia iskenyt Saku Mäenalanen yhdessä ketjukavereidensa Ville Leskisen ja Antti Kalaputaan kanssa.