Luvassa ”erittäin kova viikko”

11.1.2017
Luvassa ”erittäin kova viikko”

Niklas Olausson tekee paluun torstain HPK-otteluun. (Kuva: Jussi Määttä)

Edellisviikolla kolmesta pelistä kaksi voittoa raapinut kärppälauma valmistautui uuteen kolmen ottelun viikkoon maanantaiaamuna Raksilassa. Kärppien urakka käynnistyy keskiviikkona vierasottelulla Helsingin IFK:ta vastaan ja jatkuu torstaina Oulussa, kun HPK saapuu Raksilaan. Viikko päättyy kotiottelulla edelliskevään puolivälierävastustajaa Turun Palloseuraa vastaan.

– Erittäin kova viikko tulossa. Viime viikolla pelasimme niiden joukkueiden kanssa, jotka tappelevat tällä hetkellä samoista sijoista meidän kanssamme. Tällä viikolla on luvassa vielä tiiviimpi ohjelma, ja vastassa olevat joukkueet ovat sijoilla kuusi, neljä ja kolme. Olen kuitenkin varma siitä, että pystymme taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen joukkueensa viikko-ohjelmaa aamujäiden jälkeen.

Suikkasen luottavaiseen mieleen vaikutti epäilemättä myös viikon ensimmäiset jääharjoitukset, joissa joukkue keskittyi hyökkäys- ja keskialuepelaamisen hiomiseen.

– Oltiin kyllä todella hyvällä ja tuoreella jalalla liikenteessä tänään tuolla kaukalossa, joten pelaajat ovat näemmä levänneet ja syöneet hyvin sunnuntaina, kiitteli kärppäluotsi.

Keskiviikkona vastaan asettuva HIFK on ollut Kärpille erityisen hankala vastus kuluvalla kaudella: Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, ja oululaiset ovat poistuneet kaukalosta yhtä monesti tappio niskassaan. Tietyn teeman kauden jokaiseen otteluun valitsevan kärppäjoukkueen keskiviikon aihevalinta on päävalmentajan mukaan harvinaisen selvä.

– Emme ole saaneet HIFK:lta mitään, joten nyt on pakko raapia Helsingistä jotain kassintäytteeksi kotiin vietäväksi.

Joukkueen loukkaantumistilanteesta puhuttaessa mukaan mahtuu hyviä uutisia, mutta myös uusi pitkä poissaolo.

– Jos kaikki menee hyvin, niin Niklas Olausson on mukana torstaina, kun kohtaamme HPK:n kotona. Sen sijaan viime ottelussa loukkaantunut Taneli Ronkainen on lääkärin alustavan arvion mukaan sivussa kuukausia ylävartalovamman vuoksi.


Kärppien alkavan viikon otteluohjelma:

Ke 11.1. klo 18.30 HIFK–Kärpät

To 12.1. klo 18.30 Kärpät–HPK

La 14.1. klo 17.00 Kärpät–TPS