”Yksikin sössitty vaihto saattaa ratkaista pelin”

11.1.2017
”Yksikin sössitty vaihto saattaa ratkaista pelin”

Kuluvalla kaudella yksi joukkue on osoittautunut Oulun Kärpille erityisen hankalaksi vastustajaksi. Helsingin IFK on vienyt joukkueiden kolmessa keskinäisessä kohtaamisessa voiton joka kerta nimiinsä pistejakauman ollen 8–1 helsinkiläisten eduksi. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran Helsingissä joulukuun alussa, jolloin HIFK oli parempi maalein 2–1.

– Tiukkoja ja tasaisia pelejä ovat olleet kaikki kohtaamiset, mutta silti olemme saaneet vain yhden pisteen. Nyt on maksun paikka, vaikka Helsingistä ei mitenkään helppoa ole pisteitä hakea. Se kuitenkin tekee tästä haasteesta vielä entistä makoisamman, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun lähtöasetelmia.

Kärppien ja HIFK:n kauden avausottelu Oulussa oli pelillisesti kotijoukkueen hallintaa, mutta entisessä kotihallissaan viilettänyt Juhamatti Aaltonen varasti pisteet lopulta helsinkiläisille tehoillallaan. Kauden toinen ottelu ratkesi jatkoajalla HIFK:n iskettyä voittomaalin ylivoimalla Mika Pyörälän otettua heppoisan oloinen kiinnipitämisrangaistus. Kärppäluotsi ei lähde silti hakemaan selitystä tappioille pienistä marginaaleista tai sattumista.

– Urheilussa pitää kunnioittaa tulosta, mutta pystyä myös katsomaan sen taakse. Paljon on noistakin otteluista aikaa jälleen kulunut, ja tämän hetken voimasuhteet selviävät illalla. Meidän mielestä pelimme on mennyt isoja askeleita eteenpäin.

Vaikka Kärppien peli on parantunut kauden edetessä, löytyy joukkueen tekemisestä yksi osa-alue, johon valmennus on Suikkasen johdolla viime ajat paneutunut erityisesti.

– Peli menee joka päivä eteenpäin, mutta henkisen puolen heilahteluista pitää päästä juuri nyt pois. Tuntuu, että emme pysty olemaan pelin ytimessä joka ikinen hetki, ja siihen pitää saada muutosta. Tämä on niin tasainen liiga, että pelasit sitten ketä vastaan tahansa, niin pitää pystyä laittamaan joka hetki sata lasiin, jos haluat voittaa. Yksikin sössitty vaihto saattaa ratkaista pelin.

Kentällisiin ei ole luvassa suuria muutoksia illan otteluun. Usean kuukauden huilille loukkaantumisen vuoksi joutuneen Taneli Ronkaisen tilalle kutsuttu Taneli Siikaluoma on istutettu kokoonpanoissa kakkospariin, mutta illan ottelussa luvassa on tasainen seitsemän pakin rotaatio. Joukkueen mukana harjoitellut Niklas Olausson palaa kaukaloon torstaina kotiottelussa HPK:ta vastaan.

– Seitsemällä pakilla mennään ihan senkin takia, että pelaamme heti huomenna uudestaan. Olausson ajetaan sisään pikkuhiljaa, eikä hän pysty välttämättä heti aluksi pelaamaan kolmea ottelua per viikko. Nämä pelit ovat kuitenkin rasittavuudeltaan ja vaativuudeltaan sellaista tasoa, että otetaan aluksi varman päälle.