Kärpät taipui HIFK:lle

12.1.2017
Kärpät taipui HIFK:lle

Helsingin IFK nappasi kauden neljännen voittonsa Oulun Kärpistä, kun joukkueet kohtasivat keskiviikkoiltana Helsingissä. Kauden avauskohtaamisen tapaan Kärppien turmaksi koitui tuttu mies, kun HIFK:n Juhamatti Aaltonen nakutti kolme tehopistettä maalein 4–1 päättyneessä ottelussa.

Kärpät siirtyi ottelun avauserässä johtoon Ilkka Mikkolan kauden ensimmäisellä osumalla. Kärppien ylivoima ehti päättyä juuri ennen kuin Saku Mäenalanen tarjoili poikittaissyötön Mikkolalle, joka laukoi komealla vedolla kiekon ohi HIFK-maalivahti Niklas Bäckströmin.

Toisessa erässä käynnistyi kuitenkin aina päätössummeriin saakka kestänyt Aaltonen-show. Aaltonen teki esityön Saku Salmelan ajassa 26:44 iskemään tasoitukseen ja laukoi itse HIFK:n ensi kertaa ottelussa johtoon hetkeä myöhemmin. Toinen erä meni kotijoukkueelle maalein 2–0, vaikka Kärpille tarjoutuikin erän aikana kaksi ylivoimamahdollisuutta, kun Joe Finley ja helsinkiläisten avausmaalin iskenyt Salmela kuluttivat jäähypenkkiä.

Kolmannessa erässä Kärpät yritti päästä vielä peliin mukaan, mutta oululaisten kiri jäi puolittaiseksi. Lopullisen sinetin ottelulle iski Aaltonen ajassa 52:49, kun tarkka laukaus upposi kärppämaalin yläkulmaan. Corey Elkins lisäsi loppulukemat 4–1:een, kun Kärpät haki kavennusta ilman maalivahtia.

Kärppien pelit jatkuvat heti torstaina, jolloin Hämeenlinnan Pallokerho saapuu Raksilaan vierailulle.