Olausson ja Hruska mukaan HPK:n kaatoon

12.1.2017
Olausson ja Hruska mukaan HPK:n kaatoon

Keskiviikkona Helsingin IFK:lle vieraissa taipuneen Oulun Kärppien pelit jatkuvat heti torstaina, kun joukkue saa Raksilassa vastaansa runkosarjan neljännellä sijalla olevan Hämeenlinnan Pallokerhon. HPK pelasi Kärppien tavoin myös eilen voitettuaan kotonaan Rauman Lukon maalein 2–0.

– HPK on hyvin luisteleva ja liikkuva joukkue täynnä kuumia pelaajia, kuten esimerkiksi oululaislähtöinen Sakari Manninen. Siitä joukkueesta pistää esiin kova ilme ja liike. Meidän tulee kyetä vastaamaan heidän luisteluvoimaansa tänään, kommentoi Kai Suikkanen Kärppien tämäniltaista vastustajaa.

HIFK:lle maalein 4–1 hävinnyt Kärpät päästi Suikkasen mukaan ottelun käsistään hyvän alun jälkeen. Syitä tapahtuneelle on mietitty niin valmennuksen kuin pelaajien toimesta viime yönä.

– Ensimmäiset viisitoista minuuttia oli meiltä hyvää vieraspelaamista, mutta sen jälkeen peli pyöri meidän päässä, ja kyllä toisen erän alusta lähtien HIFK oli selvästi hallitsevampi osapuoli. Syytä pelin käsistä valumiselle on mietitty yön mittaa, mutta selitystä ei ole sille keksitty. Oikea joukkue kuitenkin voitti eilen.

Kärppien kokoonpanossa nähdään muutoksia ennen illan ottelua, kun hyökkääjä Niklas Olausson palaa pitkältä sairauslomalta takaisin. Myös pari peliä huilannut Jan Hruska hyppää pelaavaan kokoonpanoon illan otteluun.

– Hruskalla on ollut vähän vaikeuksia sopeutua suomikiekkoon. Hän on kotimaansa liigassa tottunut erilaiseen peliin, ja juuri tilan ja ajan puute on aiheuttanut Suomessa ollessa hankaluuksia. Olausson tulee pitkältä tauolta, joten ei kannata varmastikaan odottaa heti aluksi liikoja. Hän on kuitenkin tehnyt paljon töitä ja parantunut hyvin, mistä kiitämme myös lääkäreitä ja fysioterapeutteja. Hän tulee nyt etuajassa takaisin ja pitäisi olla myös sataprosenttisessa kunnossa.

Kärpät–HPK Oulun Energia Areenalla torstaina 12.1. klo 18.30