Kärpille kauden kolmas voitto HPK:sta

31.1.2017

Oulun Kärpät nappasi kolmannen voittonsa Hämeenlinnan Pallokerhosta, kun joukkueet kohtasivat viidettä kertaa kuluvalla kaudella. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun vierasjoukkue HPK joutui kahden miehen alivoimalle Joonas Lehtivuoren ja Waltteri Hopposen rangaistusten myötä. Kärpät käytti ylivoiman tylysti hyväkseen, kun John Albert vei kotijoukkueen 3–2-johtoon ja hetkeä myöhemmin Mika Pyörälä niittasi kauden 22. maalinsa muuttaen lukemat 4–2:een.

– Nautinnollinen ja erittäin hyvä voitto, ja ollaan siitä onnellisia. Meillä oli ensimmäisen ja toisen erän alussa vaikeuksia, mutta erän edetessä saimme peliä kasaan ja paremmaksi. Puolustimme tänään aivan älyttömän hyvin, ja siihen päälle vielä Jussi Rynnäksen loistava maalivahtipeli. Nostan tuomareille hattua siitä, että heillä oli munaa viheltää virheet tänään pois, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kolmannessa erässä HPK-penkillä tunteita kuumentanutta tilannetta, jossa Hopponen lähti Sami Anttilaan kohdistuneesta korkeasta mailasta 2+2 minuutin jäähylle ja HPK-maalin edessä samassa vaihdossa kiinnipitämisjäähyn arvoisesti toiminut Lehtivuori seurasi perästä.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta kaksi seuraavaa erää tarjosivatkin Raksilan viisituhatpäiselle yleisölle yhteensä kahdeksan osumaa. Maalinteon aloitti vierasjoukkue HPK ajassa 26:57, kun Otto Paajasen laukaus yllätti kovassa maskissa olleen Rynnäksen.

Kärpät tuli kuitenkin rinnalle ja ohi vielä saman erän aikana Miska Humalojan ja Aleksi Mäkelän maaleilla. Humaloja polki yhdessä Jari Sailion kanssa vastahyökkäykseen ja laukoi kiekon Sailion nappisyötöstä HPK-vahti Antti Karjalaisen längistä sisään. 1–1-tasoituksesta ehti kulua reilut viisi minuuttia, kun vuorostaan Jesse Saarinen petasi upealla syötöllään tekopaikan puolustaja Mäkelälle, joka ampui kiekon HPK-maalin yläkulmaan.

– Taisin tulla vaihdosta suoraan vasemmalle puolelle ja lähdin kurkkaamaan sisään. HPK:n hyökkääjä taisi siinä vähän nukahtaa, ja Jepen lätystä oli aika helppo laittaa sisään, kommentoi 2–1-osuman tehtaillut Mäkelä maaliansa.

HPK tuli vielä tasoihin ottelun päätöserän alussa, mutta pian tasoitusosuman jälkeen Kärppien ylivoima kaatoi saavikaupalla kylmää vettä vierailijoiden niskaan. Albertin ja Pyörälän osumien myötä Kärpät siirtyi ottelussa 4–2-johtoon, ja kun Antti Kalapudas onnistui tasaviisikoin lisäämään johtolukemat 5–2:een, alkoi ottelu olla taputeltu. Hämeenlinnalaiset onnistuivat vielä luomaan kavennusosuman hetki ennen päätössummeria, mutta 5–3-lukemia lähemmäs ei HPK enää tullut. Kärppien maalilla Jussi Rynnäs venyi kiekon eteen hulppeat 34 kertaa, kun virkaveli Karjalaiselle koppeja tarttui yhteensä 23.

– Ei varmasti kokonaisuudessaan oltu parhaimmillamme, ja varsinkin erien alut olivat vaikeita. Olimme kuitenkin tehokkaita tänään omista paikoistamme, eli sellainen niin sanottu ruma voitto tuli, summasi Mäkelä ottelun kulun.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Helsingissä, jolloin vastaan asettuu Helsingin IFK.

Miska Humaloja toi Kärpät tasoihin ottelun toisessa erässä Jari Sailion syötöstä. (Kuva: Jussi Määttä)