Saako Kärpät Aaltosen kuriin?

3.2.2017
Saako Kärpät Aaltosen kuriin?

Yksi mies on ollut ylitse muiden, kun Kärpät ja Helsingin IFK ovat ottaneet yhteen tämän kauden aikana: ex-kärppäpeluri Juhamatti Aaltonen on iskenyt joukkueiden neljässä kohtaamisessa hulppeat tehopisteet 4+4 ratkoen kaksi Kärppien ja HIFK:n välisistä otteluista käytännössä yksinään. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen syyskuussa mentiin pitkälti Kärppien hallinnassa, mutta Aaltosen kolmannen erän kaksi maalia käänsivät ottelun lopulta HIFK:n vierasvoitoksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen nähtiin tammikuussa Helsingissä, jolloin Aaltosen kolmen tehopisteen ilta oli liikaa Kärpille.

– Niinhän se monesti menee, että voitto-otteluissa joukkueiden tietyt tähtipelaajat ovat yleensä esillä, kuten HIFK:lla Aaltonen tai meillä Mika Pyörälä. Varmasti joudutaan Aaltosen perään vähän tarkemmin tänään katsomaan, mutta ei hänelle mitään miesvartiointia sentään järjestetä, eikä sellaista voi HIFK:n tasoista joukkuetta vastaan tehdäkään. Jos yhtä miestä vain tuijottaa, niin joku toinen on aina valmis nousemaan esiin, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen helsinkiläisten kultakypärän edesottamuksia.

Asetelema illan ottelulle on kutkuttava. Kotijoukkue HIFK:n vuoden 2017 alku on ollut synkkä, sillä 12 pelaamastaan ottelusta helsinkiläiset ovat onnistuneet voittamaan viisi, kun taas seitsemässä ottelussa stadilaiset ovat jääneet tyystin ilman pisteitä. Viimeisen viikon aikana HIFK on pelannut kolme ottelua (kahdesti Tapparaa, kerran KalPaa vastaan), joista jokainen on päättynyt suoraan varsinaisen peliajan tappioon. HIFK onkin valahtanut sarjataulukossa kahdeksanneksi ollen vain kolme pistettä edellä Kärppiä, jolla on mahdollisuus nousta kolmen pisteen voitolla ohi helsinkiläisten.

– Tämä on vähän huonokin lähtökohta meille, kun vastassa on tappioputkessa oleva joukkue. Nyt he lyövät varmasti kaiken likoon, kun taas monesti voitosta voittoon kurvaillut on ehkä vähän helpompi yllättää ottelun aikana.

Kärpät lähtee illan otteluun voitto allaan, kun oululaiset onnistuivat kuittaamaan tiistaina kalavelat HPK:lle, joka haki pari viikkoa sitten pisteet Raksilasta jatkoajalla. Tällä kertaa ei jatkoaikaa tarvittu, vaan Kärpät luisteli näyttävään 5–3-voittoon ottelussa, jonka ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä HPK:n jäähyhölmöilyjen myötä. Isossa roolissa Kärppien voitossa olivat nelosketjun hyökkääjät Jari Sailio, Miska Humaloja ja Sami Anttila.

– Kävimme joukkueen kanssa läpi viimeistä viittä ottelua, ja kyllä nelosketju kokonaisuudessaan nousi esiin. Vaikka se ei heidän ensisijainen tehtävä olekaan, niin he ovat tehneet isoja ja tärkeitä maaleja vastustajien verkkoihin muun työskentelyn ohella. He myös sytyttävät illasta toiseen muuta joukkuetta repimällä, raastamalla ja luistelemalla.

Kärppien kokoonpanossa nähdään jälleen muutamia muutoksia tiistain HPK-pelistä.

Sami Aittokallio aloittaa tänään maalilla. Ykkösketjussa Mika Pyörälä nousee keskelle, sillä Niklas Olausson on pudonnut sairastelun takia pois.

HIFK–Kärpät pe 3.2. klo 18.30