Kärpät kaatoi HIFK:n – Pelit jatkuvat lauantaina Raksilassa

4.2.2017
Kärpät kaatoi HIFK:n – Pelit jatkuvat lauantaina Raksilassa

Ville Leskinen (1+1) sekä Jari Sailio (0+2) pääsivät pisteille, kun Kärpät kaatoi HIFK:n vieraissa maalein 4-6. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät kaatoi HIFK:n ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella, kun Helsingissä nähtiin perjantai-iltana joukkueiden viides keskinäinen kamppailu. Oululaisille maalein 4–6 päättyneen ottelun pisterohmuina toimivat Saku Mäenalanen (2+1) sekä Mika Pyörälä (1+2), jotka keräsivät kumpainenkin kolme tehopistettä mieheen.

Avauserässä nähtiin yhteensä viisi maalia, kun joukkueet mättivät osumia vuorotahtiin. Maalinteon aloitti HIFK:n Miro Heiskanen, jonka laukaus yllätti Kärppien maalilla aloittaneen Sami Aittokallion, kun peliä oli ehtinyt kulua 01:55. Kärpät tuli kuitenkin tasoihin hetkeä myöhemmin Mäenalasen illan ensimmäisellä osumalla, joka syntyi ylivoimalla.

Seuraavasta maalista vastasivat jälleen punapaidat Roope Hintzin laukoessa tarkalla vedolla kotijoukkueen 2–1-johtoon. Samassa ajassa Kärppien valmennus herätteli joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia, ja Jussi Rynnäs luisteli Aittokallion tilalle.

Kärpät tuli tasoihin uudemman kerran ajassa 08:53 Mäenalasen illan toisella osumalla. Esityön Mäenalasen maaliin tekivät Ville Leskinen ja Jani Hakanpää. Ottelua oli pelattu vasta kymmenisen minuuttia, kun avauserän viides osuma näki päivänvalonsa John Albertin viedessä Kärpät ottelussa ensi kertaa johtoon lukemin 2–3.

Toisessa erässä HIFK tuli vielä kertaalleen tasoihin Joonas Raskin maalilla, mutta sen jälkeen Kärpät meni menojaan. Mikko Lehtonen laukoi ylivoimalla lukemat 3–4:ään, ja ennen erän päättymistä Ville Leskisen rystylaukaus yllätti HIFK-vahti Kevin Lankisen helpon näköisesti.

Arttu Luttinen toi HIFK:n päätöserässä vielä maalin päähän, mutta Kärpät onnistui tappamaan kotijoukkueen kirivaiheen onnistuneella puolustuspelillä, ja Mika Pyörälä laukoi 4–6-osumallaan viimeisen sinetin ottelulle.

Runkosarjan kahdeksanneksi voittonsa myötä kivunnut Kärpät jatkaa pelejään heti lauantaina, kun joukkue saa kotihallissaan vastaansa sarjataulukossa seitsemäntenä olevan Porin Ässät.