Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Kärppien viikolle makoisa päätös

4.2.2017

Oulun Kärpät päätti kolmen ottelun viikkonsa voittoon, kun Porin Ässät kaatui 5508 oululaisfanin edessä lopulta voittomaalikilpailussa lukemin 3–2. Voittomaaleilla kotijoukkueen sankareiksi nousivat maalivahti Jussi Rynnäs sekä kaksi kertaa maalinteossa onnistunut Toni Kähkönen. Lauantai-illan voiton myötä Kärppien viikon saldoksi kertyi kahdeksan sarjapistettä yhdeksästä mahdollisesta.

– Makea voitto pitkän kaavan kautta. Meinattiin jäädä jälkeen ottelun alussa, mutta onnistuttiin nousemaan tasoihin, ja Kähkösen maalit olivat jäätäviä rankkareissa. Älyttömän tyytyväisiä olemme tulokseen ja tähän viikkoon. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna onnistuimme pelaamaan kolmen voiton viikon, joten harvinaista herkkua kyseessä, iloitsi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun jälkeen.

Kahden aiemman ottelun tavoin myös Ässiä vastaan Kärpät joutui takaa-ajoasemaan varhaisessa vaiheessa. Ensimmäistä liigapeliään pelannut puolustaja Maksim Matushkin laukoi tulisessa lämärillä porilaiset 0–1-johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä Matias Varttinen kasvatti Kärppien tuskaa viivavedollaan, joka yllätti kovassa maskissa olleen Rynnäksen. Kärpät tuli kuitenkin tasoihin vielä toisen kaksikymppisen aikana, kun Ville Leskinen onnistui ohjaamaan siirretyn rangaistuksen aikana Aleksi Mäkelän laukauksen maaliin, ja hetkeä myöhemmin Mikko Lehtonen löysi siniviivalta nousseen Shaun Heshkan, joka laukoi kiekon Andreas Bernardin selän taakse.

– Ensimmäisessä erässä näytti, että meillä olisi virtaa ja luistin kulkee, mutta ei oltu ihan pelissä sisällä ja tunne puuttui. Ässät pääsi sitä kautta sitten hallitsemaan ja saivat maalin aikaiseksi, mutta kyllä me siitä tulimme mitä pidemmälle ottelu eteni. Hienosti saimme tasoitettua 0–2:sta 2–2:een, ja sen jälkeen oli vielä mahdollisuus mennä edelle viiden minuutin ylivoimalla, mutta emme onnistuneet sitä käyttämään hyväksi, kommentoi Kärppien takalinjoilla yli 25 minuuttia huhkinut Ilkka Mikkola ottelun jälkeen.

Mikkolan mainitsema viiden minuutin kestoinen kärppäylivoima nähtiin toisessa erässä, kun Saku Mäenalanen talutettiin pelaajien ja linjatuomarin avustuksella pukukoppiin Jyri Marttisen päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

– Peli oli silloin jo ehtinyt siihen vaiheeseen, että kroppa oli kuumana ja pääkoppa pelissä kiinni. Nuo ovat ikäviä tilanteita, mutta ei noita voi jäädä miettimään, vaikka pelikaverin puolesta harmittaakin, kokenut kärppäpuolustaja toteaa kysyttäessä, kuinka pelaajat käsittelevät hurjan näköisen loukkaantumisen.

Saku Mäenalanen koki kovia ottelun toisessa erässä Jyri Marttisen taklauksen myötä. (Kuva: Jussi Määttä)

Ottelun kolmannessa erässä ei maaleja molempien joukkueiden hyvistä paikoista huolimatta nähty, joten peli eteni lisäajalle. Viiden minuutin jatkoaika ei tuonut ratkaisua, ja edessä oli voittomaalikilpailu, jossa esiin nousi vastikään loukkaantumisesta toipunut Kähkönen, joka pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti molemmilla kerroilla onnistuen, ja ratkaisten 3–2-voiton Kärpille. Mikkola ei joukkuetoverinsa kylmäpäisistä suorituksista ollut yllättynyt.

– Tiesin kyllä, että sieltä saattaa tulla maaleja, jos onni potkii. Hän on vetänyt jo vuosikausia rankkareita ja onnistunutkin siellä monta kertaa.

Kärppien seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 8.2., jolloin oululaiset matkustavat Jyväskylään tulikuuman JYPin vieraaksi.Jussi Rynnäs toimi jälleen Kärppien alakerran viimeisenä lukkona 22 torjunnallaan. (Kuva: Jussi Määttä)