Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy

4.2.2017
Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy

Perjantaina Helsingin IFK:n vieraissa kaatanut Oulun Kärpät jatkaa ottelusavottaansa heti lauantaina, kun Porin Ässät saapuu Raksilaan. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti kuluvalla kaudella, ja kahdesti Kärpät on poistunut voittajana kaukalosta. Edellinen ottelu pelattiin tammikuun alussa, jolloin Ässät oli kotonaan vahvempi maalein 3–1.

– Tuplareissun toisessa matsissa hävittiin Ässille. Olimme voittaneet Lukon sillä samalla reissulla maalein 7–3, mutta emme saaneet sitä samaa keskittymistä vietyä mukanamme Poriin, muistelee Kai Suikkanen Kärppien ja Ässien viimeisintä vääntöä.

Ässien tämän kauden hyvistä otteista Suikkanen jakaa kiitosta kollegalleen.

– Ässät pyrkivät olemaan illasta toiseen isoja ja inhottavia tuolla jäällä, mutta Jyrki Aho on tuonut myös paljon luisteluvoimaa joukkueeseen, ja se on ollut yksi iso tekijä Ässien otteiden taustalla.

Kärpät haki perjantaina kauden avausvoittonsa Helsingin IFK:sta ottelussa, jossa mätettiin maaleja vuorotellen.

– Erittäin hyvä fiilis, kun kirkonkylältä haettiin pisteet. Joku pelaajista sanoi bussissa ottelun jälkeen, että Kärpät ei ole ilmeisesti yli kahteen vuoteen voittanut Helsingissä, joten kyllähän tuo maistui. Vähän ihmeellinen peli, kun kymmenen maalia syntyi, ja ottelun alussa näytti siltä, että jokaisesta vedosta uppoaa kummallekin.

Vaikka ottelu päättyi Kärppien näkökulmasta onnellisesti, ei valmennus ihan puhtaita papereita pelaajistolle iltapuhteesta anna.

– Molemmat joukkueet tekivät muutamia karkeita puolustusvirheitä koomisesti peräjälkeen. Mekin pääsimme rokottamaan maalin edestä kaksi kertaa perättäin ilman vastustajan estelyitä.

Voitolla Kärpät nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi tasapisteisiin HIFK:n kanssa. Seitsemättä sijaa pitää hallussaan kuusi pistettä Kärppiä edellä oleva Ässät, joten jaossa on kevättä silmällä pitäen jälleen isot pisteet.

– Meille nyt on joulusta lähtien ollut jokainen peli tärkeä. Arvokkaista pisteistä tässä maaliskuun puoltaväliä ajatellen pelataan, mutta on silti muistettava, että samat kolme pistettä jokaisessa ottelussa on jaossa. Ei tässä auta sarjataulukkoa liiaksi katsella, vaan keskittymisen tulee olla omassa pelaamisessa.

Kärpät lähtee Ässät-otteluun tismalleen samalla kokoonpanolla kuin perjantaiseen HIFK-peliin. Ainoa muutos nähdään maalitolppien välissä.

Jussi Rynnäs aloittaa maalilla kasvattiseuraansa vastaan.


Kärpät–Ässät Oulun Energia Areenalla klo 17.00 alkaen