Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

JYP vei voiton Nikun maalilla

8.2.2017
JYP vei voiton Nikun maalilla

Oulun Kärppien kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona Jyväskylässä, kun kotijoukkue JYP oli kolmannen erän osumillaan vahvempi maalein 2–0. Voittomaalista vastasi 20-vuotias puolustaja Sami Niku, joka purjehti koko kentän läpi ja ujutti kiekon 34 kertaa Kärppien maalilla torjuneen Sami Aittokallion patjan alitse maaliin, kun ottelua oli pelaamatta viisi minuuttia.

Joukkueiden kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen tarjosi vauhdikasta jääkiekkoa, josas molempiin päihin aukesi runsaasti hyviä maalintekopaikkoja. Aittokallio ja virkaveljensä Juho Olkinuora pitivät kuitenkin kahden ensimmäisen erän ajan maalit koskemattomina. 23 kertaa torjunut Olkinuora pysäytti muun muassa yhden läpiajon, kun toisessa erässä Mika Pyörälä vapautti JYP-pakiston taakse hiipineen Niklas Olaussonin karkumatkalle, mutta Olkinuora venyi patjallaan ruotsalaissentterin viimeistely-yrityksen eteen.

Kärpille tarjoutui myös kolmannen erän alkupuolella loistopaikka siirtyä ottelussa johtoon, kun Aku Kestilä löysi syötöllään Jari Sailion, joka spurttasi JYPin puolustajien ohi nokikkain Olkinuoran kanssa. Kiekko karkasi kuitenkin Sailion lavasta ratkaisevalla hetkellä.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 55:02, kun vahvaa ottelua pelannut Niku purjehti kiekon kanssa omalta alueelta aina Kärppien maalille asti ja onnistui upottamaan kiekon ohi Aittokallion. Kärpät haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta haaveet pistejaosta kariutuivat lopullisesti 47 sekuntia ennen päätössummeria, kun Juha-Pekka Hytönen karkasi kiekon kanssa läpi ja iski loppulukemat 2–0:aan.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina, jolloin Raksilaan vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari, Tampereen Tappara.