Kärpät Liigan kovakuntoisimman vieraaksi

8.2.2017
Kärpät Liigan kovakuntoisimman vieraaksi

Sami Aittokallio aloittaa Kärppien maalilla JYPiä vastaan. (Kuva: Jussi Määttä)

Kolme voittoa edellisviikolla napannut kärppälauma joutuu keskiviikkona todelliseen testiin, kun joukkue matkaa Jyväskylään Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueen, JYPin, vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella jyväskyläläisten ollen parempi molemmilla kerroilla varsinaisella peliajalla. JYP haki lokakuussa täyden pistepotin Oulusta voitettuaan Kärpät lukemin 1–3. Joulukuussa parivaljakko kohtasi Hippoksella JYPin ollen parempi maalein 3–0.

– Kovat haasteet edessä tällä viikolla. JYP on tullut joulusta lähtien todella lujaa, ja he tulevat olemaan meille todella kova haaste, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen illan vastustajaa tiistaina aamujäiden jälkeen.

Kärpät joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman maalivahti Jussi Rynnästä, joka toipuu flunssasta Oulussa. Sivussa on myöskin hyökkääjä Saku Mäenalanen, joka loukkaantui lauantain Ässät-pelissä saamansa kovan taklauksen seurauksena.

– Eilen tuossa muutama sana vaihdettiin, ja olosuhteisiin nähden hänen kuntonsa on hyvä. Mäenalanen on kuitenkin ainakin tämän viikon poissa, ja ensi viikon alussa lääkärit katsovat mikä on tilanne ja kuntoutuminen. Nämä pääjutut ovat sellaisia, että niistä on mahdotonta tuoreiltaan ennustaa toipumisjakson pituutta.

Myös yksi uusi nimi nähdään Kärppien kokoonpanossa, kun Niklas Olausson on jälleen mukana muutaman ottelun mittaisen poissaolon jälkeen.

– Olausson palaa kehiin ykkösketjun keskelle. Jesse Saarinen siirtyy Mäenalasen paikalle kakkoseen, mutta muuten mennään kuten edellisessä pelissä.

Illan ottelusta uupuvat myös valmennuksen puolelta Mikko Manner sekä Ari Hilli, jotka kumpainenkin ovat maajoukkuekomennuksella – Manner alle 20-vuotiaiden ja Hilli aikuisten maajoukkueen mukana. Tuuraajaksi nousee kuudetta kauttaan Kärppien A-nuorten päävalmentajana toimiva Lauri Mikkola.

– Late oli helppo valinta hätäratkaisuksi, sillä hän on valmentanut A-junnuja monet vuodet hyvällä menestyksellä ja kouluttanut monia nykisistä kärppäpelaajista. Laskimme eilen, että meillä pelaa tällä hetkellä kymmenen pelaajaa, joita hän on valmentanut. Ottelun aikana roolinjako pysyy samana kuin tähänkin asti: Toni Sihvonen peluuttaa pakit, minä hyökkääjät, ja nyt Mikkola katsoo Mannerin sijaan päältä sellaisia asioita, joita me emme välttämättä Sihvosen kanssa pelin tuoksinassa huomaa.