Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Kärpät tavoittelee kauden avausvoittoa Tapparasta

9.2.2017

Oulun Kärpät saa perjantai-iltana Raksilassa vastaansa viime vuosien rakkaimman vastustajansa, kun hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara saapuu vierailulle. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa Tapparan vieden täydet pisteet maalierolla 12–3. Tampereella 30. päivä joulukuuta pelatussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tappara oli parempi maalein 3–1. Kärppien ainoasta maalista vastasi ottelun kolmannessa erässä Jesse Saarinen.

– Konemaista Tapparaa varmasti tulossa vastaan. Meidän pitää pitää oma peli vauhdikkana ja nopeana, ettei Tappara pääse tappamaan ja hidastamaan peliä. Tämä on meidän oma kaukalo ja haluamme olla täällä aktiivisia pelata hyvää lätkää täällä, kommentoi Kärppien A-junioreiden päävalmentaja Lauri Mikkola, joka tuuraa tämän viikon maajoukkuekomennuksen vuoksi sivussa olevia Mikko Mannerta sekä Ari Hilliä.

Mikkolan valmennusdebyytti Liigassa tapahtui keskiviikkona Jyväskylässä, kun JYP oli kotonaan parempi maalein 2–0.

– Se oli vauhdikas ja hyvä peli, mutta vähän jäi harmittamaan, kun meillä oli kuitenkin selkeästi paremmat paikat paikat ratkaista ottelu.

Tappara joutuu tulemaan illan ottelussa toimeen ilman kahta syömähammastaan, kun Kärppiä vastaan kuluvalla kaudella viisi maalia iskenyt Veli-Matti Savinainen sekä Liigan pistepörssin kärkinimi Henrik Haapala ovat poissa maajoukkuekomennuksen vuoksi.

Kärppien riveistä Tappara-ottelusta ovat varmuudella poissa viikko sitten loukkaantunut hyökkääjä Saku Mäenalanen, puolustaja Lasse Kukkonen sekä pitkäaikaispotilaat Mikael Ruohomaa ja Taneli Ronkainen.

Sen sijaan flunssan vuoksi keskiviikkona ollut maalivahti Jussi Rynnäs on tervehtynyt ja aloittaa jälleen Kärppien maalilla.Kärpät–Tappara pe 10.2. klo 18.30