Kärpät voittoon sarjakärjestä Kalaputaan kahdella osumalla

10.2.2017

Oulun Kärpät kaatoi hallitsevan Suomen mestarin sekä Liigan sarjataulukon piikkipaikkaa pitävän Tapparan kotonaan maalein 2–0. Kärppien molemmista osumista vastasi hyökkääjä Antti Kalapudas, joka iski voittomaaliksi jääneen 1–0-maalin ottelun avauserässä Ville Leskisen syötöstä. Syöttöpisteen Kalaputaan osumaan nappasi nimiinsä myös Kärppien maalilla kauden viidennen nollapelinsä torjunut Jussi Rynnäs.

– Ekassa erässä olimme suht hyviä, mutta toinen oli meiltä erittäin ongelmallinen. Tappara vei, ja me yritimme vain selviytyä, mutta saimme onneksi koottua rivit kolmanteen erään. Pystyimme pelaamaan niin sanottua voittavaa jääkiekkoa, ja siitä olen tyytyväinen. Ei tämä jokapäiväistä herkkua ole Tapparaa voittaa, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun kulkua pelin jälkeen.

Kärpille tarjoutui ottelun avauserässä mahdollisuus mennä menojaan, kun Kalaputaan ajassa 15:29 iskemän vastahyökkäysmaalin jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, ja Tappara hölmöili itsensä kahden miehen alivoimalle. Kärppien ylivoima kuitenkin sakkasi, ja lisämaaleja ei avauserässä nähty.

Toisessa erässä ei tilastomerkintöjä nähty, vaikka ilman parhaita pistemiehiään Oulussa pelannut Tappara painoikin raivokkaasti päälle. Kärppien maalilla Jussi Rynnäs joutui venymään keskimmäisessä erässä kiekon eteen yhteensä 11 kertaa.

Päätöserään Kärpät lähti vajaamiehisenä, kun ykkösketjun laidalla aloittanut Jesse Saarinen joutui jättämään ottelun kesken päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Nelosketjun laidalla hyökännyt Jari Sailio nousi Mika Pyörälän ja Niklas Olaussonin rinnalle ykkösketjuun vetäen tuplavaihtoa läpi päätöserän.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 48:11, kun Kalapudas onnistui Leskisen näyttävästä esityöstä lyömään kiekon toistamiseen ohi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan. Tappara haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Kärppien puolustus kesti sarjakärjen rynnistyksen takaiskuitta.

– Viime vuonna meillä oli tiukka pudotuspelisarja Tapparaa vastaan, ja sieltä on jäänyt vähän sellainen tunne, että kyllä nämä pelit aina sytyttävät erityisellä tavalla. Tappara on kuitenkin sarjakärki, joten halusimme laittaa kaiken likoon ja näyttää, että mekin osaamme pelata, totesi reilut 20 minuuttia Kärppien takalinjoilla huhkinut Jani Hakanpää voitto-ottelun jälkeen.

Kärppien pelit jatkuvat tiistaina Lappeerannassa, kun vastaan asettuu sarjan jumbosijalle tippunut SaiPa.