Runkosarjaa jäljellä neljä viikkoa

13.2.2017
Runkosarjaa jäljellä neljä viikkoa

Oulun Kärppien kolmen pelin viikko alkaa tiistaina Lappeenrannassa, jossa vastaan asettuu Liigan häntäpäähän valahtanut SaiPa, ja torstaina kärppälauma pysähtyy Kouvolassa sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla olevan KooKoon luona vierailulla.

Kärpät lähtee vieraspelireissulle ilman pitkäaikaispotilaita Mikael Ruohomaata sekä Taneli Ronkaista. Varmuudella idän kiertueelta sivussa ovat myös Lasse Kukkonen ja Saku Mäenalanen.

Jesse Saarinen ei ole voinut harjoitella perjantain jälkeen, mutta hän lähtee mukaan pelireissulle, ja huomenna katsomme yhdessä lääkäreiden kanssa, onko hän jo pelikuntoinen. Mäenalanen on tänään saanut ekaa kertaa olla liukumassa jäällä ja toipuminen on edistynyt hyvin. Liikoja ei kannata haihatella, mutta jos kaikki menee hänen kohdallaan todella hyvin, niin Saku on jo ensi viikolla mukana, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen Saarisen ja Mäenalasen tilannetta.

Kärppien viikon kaksi ensimmäistä vastustajaa on käytännössä tippunut jo pudotuspelitaistosta, ja joukkueissa ovi on käynyt viime päivinä ulospäin. Suikkasen mukaan Kärppien pukukopissa on tehty hyvin selväksi, että vastustajien haastavista lähtökohdista huolimatta selkä ei saa suoristua hetkeksikään pelien aikana.

– Ei niillä pelajaasiirroilla ole kummoista merkitystä näin meidän näkökulmastamme. Tapparaakin kun katsoi perjantaina, niin heiltä uupui ties kuinka monta pelaajaa, ja he pelasivat silti hyvän vieraspelin. Eivät nuo panoksettomia pelejä ole kummallekaan osapuolelle. Sekä SaiPa että KooKoo pelaavat kunniasta ja monet myös omista työpaikoistaan, joten jäljelle jääneet pelaajat haluavat taatusti näyttää, että eivät ole olleet riippuvaisia parista pelaajasta, jotka on myyty pois.

Muutenkin Suikkasen mukaan joukkueen keskittyminen on tässä vaiheessa kautta nimenomaan omassa tekemisessä, eikä vastustajien edesottamuksiin tulla kiinnittämään liikaa huomiota.

– Tässä lähdetään kohti runkosarjan viimeistä kuukautta, niin nämä ovat älyttömän arvokkaita pelejä – riippumatta siitä kuka on vastassa. Meidän ei tule keskittyä siihen, keitä pelaajia vastustajilta uupuu tai keitä he ovat hankkineet, vaan me pysymme vain omassa pelaamisessamme kiinni.