Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Salama-alku!

14.2.2017
Salama-alku!

Oulun Kärpät aloitti kolmen ottelun viikkonsa voitolla sarjajumbo SaiPasta, joka kaatui Lappeenrannassa lukemin 3–5. Kärppien osumista vastasivat kaksi kertaa onnistunut Ville Leskinen, John Albert, Mikko Lehtonen ja rangaistuslaukauksella Kärpät 31 sekunnin pelin jälkeen 0–1-johtoon vienyt Niklas Olausson.

Vierasjoukkue Kärpät taputteli pelin käytännössä kuudessa minuutissa, kun Olaussonin maalin lisäksi avauserän ensimmäisellä kympillä myös Leskinen ja Albert onnistuivat maalinteossa. Ajassa 04:17 Albert toi kiekon laidasta hyökkäysalueelle ja tarjoili pelivälineen maalille spurtanneelle Leskiselle, joka ohjasi kiekon ohi 14 kertaa torjuneen SaiPa-vahti Frans Tuohimaan. Hetkeä myöhemmin sama kaksikko oli jälleen asialla, kun tällä kertaa Leskinen teki maalin takana esityön Albertille, joka odotti lapa jäässä Tuohimaan edessä. Albert vei kauden seitsemännellä maalillaan Kärpät avauserässä jo 0–3 johtoon.

Toisen erän alussa nähtiin jälleen kärppämaali, kun Leskinen vei illan toisellaan Kärpät hieman onnekaastikin jo neljän maalin johtoon. Maalille heitetty kiekko lähti SaiPa-puolustajan luistimesta ilmalennolle ja laskeutui Tuohimaan selän taakse. Brock Trotter toi samassa erässä lohtua kotijoukkueelle 1–4-kavennuksen muodossa, mutta kun Mikko Lehtonen laukoi Aku Kestilän ja Toni Kähkösen esityöstä lukemat 1–5:een ennen kolmannen erän puoltaväliä, alkoi peli olla lopullisesti taputeltu Lappeenrannassa. Tero Koskiranta tehtaili vielä kaksi maalia, mutta lähemmäs ei SaiPa päässyt, joten loppulukemat jäivät 3–5:een.

Voiton myötä Kärpät nousi kahden pisteen päähän sarjataulukon seitsemäntenä olevasta Porin Ässistä, jolla tosin on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kuudennella sijalla olevaan Pelicansiin oululaisilla on matkaa tiistain liigakierroksen jälkeen seitsemän pistettä.

Kärppien pelit jatkuvat torstaina Kouvolassa, jolloin vastaan asettuu illan kierroksella Vaasan Sportin 4–2 voittanut KooKoo.