Leskisen huima soolomaali käynnisti Kärppien kirin!

28.2.2017

Oulun Kärpät tarjosi huikealla kolmannen erän kirillään kiekkoviihdettä Raksilan väelle, kun joukkue kaatoi tiistai-illan kierroksella JYPin ensimmäistä kertaa runkosarjassa yli kolmeen vuoteen. Kärpät nousi 0–1-tappioasemasta voittoon kolmannen erän viimeisillä minuuteilla, kun Ville Leskinen toi ylivoimalla huikealla soolomaalillaan Kärpät tasoihin, ja Miska Humaloja iski loppulukemat 2–1:een vain 26 sekuntia ennen päätössummeria.

– Saatiin puolittainen kahdella yhtä vastaan -hyökkäys (Sami) Anttilan kanssa ja olin jo ihan varma, että Anttila vetää, mutta hän siirsikin minulle. Joku pakki oli siinä selässä roikkumassa, mutta kiekko pomppi jostain maaliin. En nähnyt yhtään menikö kiekko maaliin, mutta onneksi meni tällä kertaa, kommentoi voittomaalin iskenyt Humaloja osumaansa.

Kärpät aloitti avauserän vahvasti, mutta ottelun ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue JYP. Mikko Kaltevan tarkka laukaus kilahti yläriman kautta Jussi Rynnäksen selän taakse, ja kun vieraiden maalilla Juho Olkinuora venyi avauserässä 17 kertaa kiekon eteen, lähdettiin erätauolle JYPin johtaessa.

– Tosi hankala pelata heitä vastaan, kun he ovat johdossa. Emme ole hirveästi tehneet tällä kaudella maaleja heitä vastaan – olisikohan yksi ennen tätä iltaa. He suojaavat keskustaa hyvin, ja sinne on vaikea päästä, kommentoi Humaloja Liigan tämän hetken kovakuntoisimman joukkueen pelaamista johtoasemassa.

JYPin keskialueen sumppu ja Olkinuoran hyvät otteet pitivät Kärppiä vaikeuksissa myös toisen erän ajan, eikä lisämaaleja nähty keskimmäisessä erässäkään. Kolmannen erän alkuun kirivaihetta viritellyt Kärpät joutui heti vaikeuksiin, kun Ivan Svarny otti kiinnipitämisestä kaksiminuuttisen ja hetkeä myöhemmin Jani Hakanpää lähti neljäksi minuutiksi rangaistusaitioon korkeasta mailasta. Kärpät kuitenkin selvitti alivoimansa ilman takaiskuja, ja ylivoima-aikaa oli pian tarjolla myös kotijoukkueelle.

Oululaisyleisön ihon alle kovalla pelityylillään päässyt JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen lähti ajassa 55:31 kiinnipitämisestä jäähylle, ja kotijoukkueelle tarjoutui paikka iskeä tasoitusosuma. Kärppien ylivoima näytti kuitenkin valuvan hukkaan jyväskyläläisten tiiviin puolustuksen edessä, kunnes Ville Leskinen hyppäsi jäälle. Läpimurtokauttaan pelaava Leskinen otti pelivälineen kärppämaalin takana lapaansa ja pujotteli koko JYP-nelikon läpi hassuttaen vielä 32 kertaa torjuneen Olkinuorankin tasoittaen ottelun 1–1:een.

Leskisen maalista syttynyt kotijoukkue ei halunnut pitkittää kamppailua hetkeäkään, ja edessä häämöttävä jatkoaika peruuntui nopeasti, kun parivaljakko Anttila–Humaloja polkivat hyökkäykseen viimeisellä minuutilla. Humalojan osumaa tarkastettiin pitkään videolta, mutta tuomaristo totesi lopulta kiekon ylittäneen maaliviivan ennen kuin maali siirtyi pois paikoiltaan. JYP ei enää Kärppien maaleista toipunut, joten tulikuumassa vireessä oleva hurrikaanilauma joutui poistumaan Raksilan kaukalosta pisteittä.Kärppien pelit jatkuvat lauantaina kotona, jolloin vastaan asettuu Helsingin IFK.