Kärpät ja HIFK ottavat toisistaan mittaa viimeistä kertaa runkosarjassa

4.3.2017

Oulun Kärpät kohtaa runkosarjan viimeistä edeltävässä kotiottelussaan sarjataulukossa neljä pistettä Kärppien perässä olevan Helsingin IFK:n, joka on alkuvuoden heikomman jakson jälkeen saanut jälleen kurssiaan suoristettua.

Stadilaiset ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan neljä suoraan varsinaisella peliajalla joutuen taipumaan ainoastaan Hämeenlinnan Pallokerholle. Torstaina HIFK:n käsittelyssä taipui sarjataulukossa pisteen Kärppiä edellä oleva Lahden Pelicans maalein 4–1. Helsinkiläisten osumista vastasivat kaksi maalia iskeneen Roope Hintzin lisäksi Juuso Puustinen ja Teemu Eronen.

– HIFK on vähän tiivistänyt kauden mittaan viisikkopeliään, vaikka etenkin kiekollisena heillä on melko vapaata tuo peli. Alkukaudesta peli oli sellaista, että kun heillä oli omassa päässä kiekko, niin laiturit saattoivat viilettää jo puna- tai siniviivalla. Antti Törmänen antaa pelaajilleen keskimääräistä enemmän henkilökohtaista vapautta. Heillä oli välillä vaikea kausi päällä, mutta nyt ovat jälleen viiden pelin kuntopuntarissa ykkösenä, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen helsinkiläisten pelitapaa suhteessa muihin liigaseuroihin.

Kotijoukkue Kärpät on pelannut tällä viikolla ainoastaan kertaalleen, kun Liigan kevätkauden kuntopuntaria ylivoimaisesti johtava JYP lähti tiistaina Raksilasta tyhjin käsin Kärppien kaadettua jyväskyläläiset kolmannen erän maaleillaan lukemin 2–1. Kärppien nousun aloitti Ville Leskinen huimalla soolomaalillaan. Leskinen on äitynyt hurjaan vireeseen kevätkaudella iskien pelkästään helmikuussa tehot 8+5 vastustajien verkkoon.

– Ajattelimme jo ennen kauden alkua, että tämä kausi olisi se, jolloin Leskinen löisi läpi, mutta jos joukkueella oli vaikeaa syksyllä, niin samoin oli myös meidän nuorilla pelaajillamme. Joulukuussa kävimme Leskisen kanssa palaveria, jossa mietimme, että pitäisikö hänen lähteä Kajaanin Hokkiin tai etsiä muuta seuraa. Päätimme kuitenkin, että yritämme vielä jotain keksiä, ja sitten se homma yhtäkkiä lähtikin.

– Varmaan iso asia oli tuon nuorisoketjun (Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Leskinen) löytäminen, jossa kaikki saivat onnistumisia ja pian he olivatkin ihan liekeissä. He ovat itse treenanneet ja tehneet lujasti töitä tämän kehityksen eteen, ei tässä kukaan valmentaja ole mitään kania hatusta vetänyt.

Illan otteluun Kärpillä on luvassa joitain kokoonpanomuutoksia, kun ykkösketjun laidalla viilettänyt Brock Trotter on flunssan vuoksi sivussa, ja hänen paikalleen ykkösen laidalle nousee Mikko Lehtonen.

– Bambin tilalle kolmosketjun laidalle hyppää Jesse Saarinen, joka tekee paluun pitkältä huililta.


Kärpät–HIFK alkaa Oulun Energia Areenalla klo 17.00