Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

HIFK nollasi Kärpät

5.3.2017

Oulun Kärpät koki lauantai-iltana kirvelevän tappion Raksilassa Helsingin IFK:ta vastaan ottelussa, jossa pääosaan nousi helsinkiläisten maalivahti Kevin Lankinen. Kovaan tulitukseen joutunut Lankinen piti pintansa HIFK:n maalilla ja torjui nollapelin 39 torjunnallaan ottelussa, joka päättyi lopulta vierasjoukkueen voittoon maalein 0–2.

– Tämä on maalintekopeli, ja se kumpi tekee enemmän pusseja, voittaa nämä pelit. Meillä oli pelillisesti erittäin hyvä ensimmäinen erä ja loimme aikamoisen määrän maalintekopaikkoja, mutta ei saatu mistään sisälle. Heidän maalivahtinsa pelasi hyvin, ja HIFK myös puolusti loistavasti, harmitteli Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun jälkeen.

Varsinkin ottelun avauserässä Kärpät hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin. HIFK-maalilla Lankinen venyi ensimmäisen kaksikymppisen aikana 16 kertaa kiekon eteen, kun Jussi Rynnäkselle riitti vaivaiset kolme torjuntaa. Erätauolle lähdettiin kuitenkin tilanteessa 0–0.

Toisessa erässä sama asetelmat jatkuivat: Kärpät tulitti kiekkoa kohti Lankista, mutta nuori veskari piti pintansa. Ajassa 28:40 Kärppien lepsusta keskialueen pelaamisesta lähtenyt tilanne päättyi vierasjoukkueen avausosumaan, kun Arttu Luttinen pääsi laukomaan parhaalle vetosektorille pomppineen kiekon Rynnäksen selän taakse. Neljä minuuttia myöhemmin Miihkali Teppo tarjoili Roope Hintzille syötön avopaikkaan, eikä HIFK-hyökkääjä erehtynyt, ja vierasjoukkue siirtyi jo ratkaisevan tuntoisesti 0–2-johtoon.

Kolmannessa erässä Kärpät yritti viritellä vielä kiriä, mutta parhaaksi paikaksi jäi Ville Leskisen läpiajo, jonka unelmapelin pelannut Lankinen kuitenkin selvitti. Kolme pistettä lähtivät helsinkiläisten matkaan, jotka nousivat voitollaan vain pisteen päähän Kärpistä, kun runkosarjaa on pelaamatta kolme ottelua.