Runkosarjan päätösviikko käyntiin

7.3.2017
Runkosarjan päätösviikko käyntiin

Oulun Kärpät kohtaa tiistai-illan liigakierroksella vieraissa sarjataulukon viidennelle sijalle paikkansa sementoineen Hämeenlinnan Pallokerhon runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussaan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana viisi kertaa, joista kolme on ratkennut Kärppien hyväksi.

Kärpät ja HPK kohtasivat edellisen kerran 31. päivä tammikuuta Oulussa, jolloin kotijoukkue vei voiton maalein 5–3. Ottelu ratkesi Kärppien kolmannen erän hurjaan viisiminuuttiseen, jonka aikana kotijoukkue iski John Albertin, Mika Pyörälän ja Antti Kalaputaan johdolla kolme maalia ja vei voiton nimiinsä.

Tammikuisen ottelun kaltaista maalintekovoimaa peräänkuuluttaa myös Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen, jonka suojatit jäivät lauantaina HIFK:ta vastaan Raksilassa ilman maaleja ottelussa, jossa HIFK-vahti Kevin Lankinen torjui yhteensä 39 kertaa nollapelinsä eteen.

– Siinä ottelussa oli aivan hirveästi hyviä asioita, mutta meidän viimeistely oli aneemista ja huonoa. Olemme käyneet joukkueen kanssa tuota peliä läpi, ja tänään on vain jokaisen mentävä maalin eteen ja oltava valmis maksamaan sitä hintaa, mitä iskujen muodossa on tulossa, kommentoi Hämeenlinnasta tavoitettu Suikkanen.

– Fakta on kuitenkin se, että Liigassa jokainen maalivahti on niin hyvä, että jos maalille ajaminen tai maskipelaaminen on puolittaista, niin ne maalit jäävät syntymättä, hän jatkaa.

Kärpät saa kokoonpanoonsa takaisin HIFK-ottelun flunssan takia huilanneen Brock Trotterin, joka palaa tutulle paikalleen ykkösketjun laidalle. Myös Aleksi Mäkelä hyppää jälleen puolustajarotaatioon, kun Kärpät pelaa seitsemällä puolustajalla illan ottelussa.

– Mikäli kaikki menee hyvin, niin myöhemmin tällä viikolla – joko torstaina tai lauantaina – odottelemme myös Mikael Ruohomaan sekä Saku Mäenalasen paluuta.


HPK–Kärpät alkaa klo 18.30