Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Kärpät päihitti HPK:n – Pelit jatkuvat torstaina Raksilassa

8.3.2017
Kärpät päihitti HPK:n – Pelit jatkuvat torstaina Raksilassa

Sami Anttila ohjasi Kärppien voitto-osuman ottelun avauserässä Emil Larmin selän taakse. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät haki täydet kolme pistettä Hämeenlinnasta ottelussa, josta kehkeytyi varsinainen puolustustaisto oululaisten osalta. Kärppien voittoon lukemin 1–2 päättyneen ottelun kaikki kolme maalia nähtiin avauserässä, kun Mikko Lehtonen ja Sami Anttila onnistuivat Kärpiltä, ja erän puolessa välissä Otto Paajanen toi kotijoukkue HPK:n maalin päähän.

Ottelun avausmaali nähtiin reilun neljän minuutin jälkeen vierasjoukkue Kärppien toimesta. Mikko Lehtonen syötti Miska Humalojalle, joka laukoi kiekon kohti HPK-vahti Emil Larmia, jonka torjumaan kiekkoon maalille ajaneet Jesse Saarinen ja Lehtonen pyrkivät kilvan ennen HPK-puolustajia. Lehtonen onnistui syöksymään kiekon lopulta maaliin ja viemään Kärpät 0–1-johtoon.

Kärppien illan toisen osuman upeasta esityöstä vastasi puolustaja Mikko Niemelä, joka kuljetti kiekon HPK:n alueelle, käytti pelivälinettä Jari Sailion lavassa ja laukoi kohti hämeenlinnalaisten maalia, jonka edessä hyökkääjä Sami Anttila oli lapoineen valmiina ohjaamaan lukemat 0–2:een.

HPK tuli avauserässä maalin päähän, kun ajassa 09:55 Otto Paajanen pääsi Kärppien merkkausvirheen myötä polkemaan läpiajoon, ja Lopen kasvatti onnistui ohittamaan Jussi Rynnäksen tarkalla laukauksellaan. Aivan erän viime hetkellä HPK sai kiekon toistamiseen Kärppien maaliin, mutta videotarkastuksen myötä selvisi, että summeri oli ehtinyt soittaa erätauon merkiksi ennen osuman syntymistä. Erätauolle lähdettiin Kärppien vierasjohdossa 1–2.

Toisessa erässä HPK haki tasoitusosumaa vimmatusti, mutta Kärppien puolustus Rynnäs viimeisenä lukkonaan kesti kotijoukkueen hirmuisen vyörytyksen. Entinen kärppähyökkääjä Juho Keränen oli yksi kolmesta HPK-pelaajasta, jotka onnistuivat laukomaan kiekon Kärppien ylärimaan toisessa erässä.

Ottelun päätöserässä HPK:n tankista alkoi loppua bensa, ja vaikka Kärpät sortuikin vielä vaihtovirheeseen ja joutui alivoimalle 1:19 ennen ottelun päätöstä, ei kotijoukkue onnistunut enää maalinteossa. Näin Kärpät nappasi kolme pistettä Hämeenlinnasta ja on yhä mukana taistossa sarjataulukon kuudennesta sijasta.

Kärpät pelaa seuraavan kerran torstaina, jolloin luvassa on runkosarjan viimeinen kotiottelu, kun Turun Palloseura saapuu toista kertaa kuluvalla kaudella Ouluun vierailulle.