Kärpät kohtaa TPS:n runkosarjan viimeisessä kotiottelussa

9.3.2017

Jääkiekkokausi 2016–2017 on kääntymässä loppusuoralle. Oulun Kärppien osalta 60 ottelun mittaista runkosarjaa on jäljellä enää kahden ottelun verran, kun sarjataulukon kahdeksantena oleva kärppälauma kohtaa torstaina kotonaan Turun Palloseuran ja päättää runkosarjan lauantaina Lahden Pelicansin vieraana.

Kärpät ja TPS ovat ottaneet toisistaan mittaa kolme kertaa kuluvalla kaudella turkulaisten ollen parempia kahdessa ensimmäisessä pelissä. Edellinen keskinäinen nähtiin tammikuussa Raksilassa, jolloin Kärpät nousi 2–4-tappiotilanteesta rinnalle ja ohi ottelun kolmannessa erässä. TPS tuli kuitenkin tasoihin vielä viime hetkillä, ja ottelu venyi jatkoajalle, jonka Mika Pyörälä ratkaisi Kärppien hyväksi.

Kärpillä on allaan voitto tiistailta, kun HPK kaatui vieraissa kovan puolustustaistelun päätteeksi lukemin 1–2. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan tiistainen tarjoili jo esimakua pian alkavista pudotuspeleistä.

– Kunnon playoff-kiekkoa nähtiin molemmilta joukkueilta. Puolustimme tiiviisti ja menimme myös tiistaina maalille kunnolla, kun HIFK-pelissä maalille ajaminen oli puutteellista. Kumpikin osumista syntyi maalin edestä, ja etenkin ensimmäisessä maalissa Mikko Lehtoselta oli aivan loistava taistelu, josta maali sitten syntyi. Sillä tavalla meidän pitää pystyä vastustajan puolustuksen ytimeen änkäämään, päävalmentaja kommentoi aamujäiltä.

Kärpät saa sairastuvalta jälleen yhden pelaajan takaisin, kun hyökkääjä Saku Mäenalanen on toipunut jälleen pelikuntoon. Mäenalanen pääsee tutulle paikalleen Antti Kalaputaan ja Ville Leskisen rinnalle Kärppien kakkoskentälliseen.

– Oli helppo päätös laittaa Saku vanhalle tutulle paikalle varsinkin nyt, kun kakkosketjussa viime otteluissa pelannut Toni Kähkönen on sairaana ja sen myötä sivussa ottelusta.

Kärpät–TPS käynnistyy Oulun Energia Areenalla klo 18.30