TPS päihitti Kärpät voittomaalikilpailussa

9.3.2017

Oulun Kärpät koki tappion Turun Palloseuralle torstai-iltana Raksilassa voittomaalikilpailun myötä lukemin 2–3. Rankkareiden ainoasta osumasta vastasi turkulaisten kapteeni Tomi Kallio, joka laukoi kiekon tarkasti Jussi Rynnäksen vartioiman maalin kattoon.

Kevään pudotuspelien läheisyys oli aistittavissa läpi ottelun, jota sävytti molempien joukkueiden tiivis puolustustaistelu sekä hyvä maalivahtipeli. Kärppien maalilla Rynnäs otti 36 torjuntaa, ja TPS:n maalilla torjunut Oskari Setänen kirjautti nimiinsä hulppeat 40 koppia.

– Kaikki pelaavat aika tarkkaa peliä tässä vaiheessa kautta, ja joka joukkueessa on hyvät maalivahdit, joten vaikeaa se maalinteko tuntuu olevan, kommentoi viiden viikon huilin jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Saku Mäenalanen, joka iski Kärppien 1–1-tasoituksen ottelun kolmannessa erässä.

Ottelun avausmaali nähtiin vasta päätöserässä, kun Kärpät sai hakea maalia kahden perättäisen ylivoiman turvin. Osumasta vastasi kuitenkin kotiyleisön harmiksi vierailija TPS, kun Timi Lahtinen laukoi alivoimailla turkulaiset 0–1-johtoon. Kärpät tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin tasoihin Mäenalasen osumalla.

– Aluksi oli aika karmeaa tuo oma pelaaminen ja vähän oli hakemista. Erä erältä tekeminen tuntui kuitenki paremmalta, Mäenalanen kommentoi paluuotteluaan.

TPS siirtyi kuskin paikalle uudestaan ajassa 52:32, kun Henrik Tallinder laukoi ylivoimalla TPS:n jälleen johtoon. Kolmen pisteen potti näytti lähtevän kokonaisuudessaan Turkuun, mutta Kärpät onnistui vielä raastamaan tasoitusosuman, kun pelikellossa oli armonaikaa 14 sekunnin verran. Brock Trotter toimitti kiekon TPS-maalille, ja Mika Pyörälä oli paikalla sutimassa lukemat 2–2:een.

– Ensimmäisessä erässä ei oltu ihan ytimessä, mutta pikkuhiljaa parannettiin. Hyvä nousu saatiin myös aikaiseksi, ja se pitää ottaa ehdottomasti mukaan myös lauantaiksi.

Ratkaisu nähtiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa ainoasta maalista vastasi TPS-kapteeni Kallio. Näin ekstrapiste lähti turkulaisten matkaan. Runkosarja päättyy Kärppien osalta lauantaina Lahdessa Pelicansin vieraana.